2.6 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Mökkikauppa käy alkukesästä vilkkaana

Mökkikauppa käy kuumana ennen juhannusta. Vapaa-ajan asuntojen myynti on saanut tänä keväänä aivan uutta tuulta purjeisiinsa. Nyt on hyvä aika sekä myydä että ostaa mökki.

– Väistämättä koronalla on mökkien kysynnän vilkkauteen vaikutusta, sanoi OP Koti Järviseutu-Suomenselkä Oy LKV:n toimitusjohtaja Anne Mäkelä. Kun ihmiset eivät pääse samalla tavalla matkustamaan ulkomaille kuin ennen, eikä muutenkaan liikkumaan, katseet ovat kääntyneet kesämökkeihin.

MAINOS

Mökeistä on paljon näyttöjä, jotka tänä aikana sovitaan yksityisnäyttöinä. Näytöissä on ollut paljon kävijöitä. Toimitusjohtaja Mäkelä ja kiinteistövälittäjä Petra Kurhela seisoivat laiturin päässä Ähtärin Soukanjärvellä. Tämän mökin hintapyynti on noin 79000 euroa.

Hintahaitarissa 50000-100000 euroa maksavat mökit ovat niitä, jotka käyvät nyt parhaiten kaupaksi. – Ilokseni olen saanut huomata, että yli 200000 euron vapa-ajan asunnon kohteetkin herättävät mielenkiintoa. Tuolloin mökki on hyvin varusteltu.

Kiinnostusta on ollut Seinäjoen seudulta, Kauhavan suunnista ja yllättävän paljon Tampereen alueelta, josta sieltäkään ei ole pitkä matka Kuusiokuntiin eikä Järviseudulle.

OP Koti JärviseutuSuomenselän alueeseen kun kuuluvat Alavus, Ähtäri, Lappajärvi, Alajärvi, Kuortane, Vimpeli ja Soini. Näillä paikkakunnilla on isoja järviä kuten Lappajärvi ja Ähtärinjärvi sekä pieniä, puhtaita järviä ja lampia.

Kun Mäkelä on kysellyt, onko ostajajaehdokkailla mahdollisuuksia tehdä töitä etänä. Useat vastaavat kysymykseen myöntävästi. Etätyöhön on näinä aikoina totuttu ja töitä voi tehdä lähes kautta vuoden myös vapaa- ajan asunnnoilla.

Nettiyhteydet pelaavat tänä päivänä lähes kaikkialla. Kalliimmat vapa-aika-asunnot ovat sellaisia, että niitä ostavat ajattelevat viettää niissä paljon aikaa.

Myynnissä on myös omarantaisia omakotitaloja, jotka soveltuvat niin vakituiseen kuin vapaa-ajankäyttöönkin. Tontteja on muutama myynnissä Lappajärvellä.

Myös ns. kuivan maan mökkejä on kaupan. Ne ovat käytännössä kuin omakotitaloja, mummon mökin typpisiä. Niille on oma kysyjäkuntansa.

Vesistö on ostajalle tärkeä

Tärkeä asia mökkikaupoissa on vesistö. Sen ei tarvitse olla suuren suuri, joskin veneilyä harrastaville järven koolla on merkitystä. Sekin on huomionarvoista, että järven vesi on puhdasta. Kulkuyhteys mökille on myös tärkeä.

Yleensä mökkien näytöissä katsotaan ensimmäisenä tonttia, mökkipaikkaa ja sen tunnelmaa. Alle 100000 euron kohteissa sähköliittymä on tärkeä, joskin aurinkosähköratkaisujakin on. – Puhtaan veden kanssa pärjätään, vaikka sitä ei olisikaan. Joku taas hakee hyvin varusteltua vapaa-ajan asuntoa, jossa pitää olla aivan kaikki tiskikoneesta lähtien, selvitti Mäkelä.

– Yleensä mökistä näkee, onko sitä pidetty hyvin ja raukkaudella. Ostaja huomaa heti sen, onko paikasta huolehdittu. Ostajissa on kaikenikäisiä, myös nuoria, mutta pääosa asiakkaista on 40 vuoden molemmin puolin.

Jos jollain on mökki vähäisellä käytöllä, nyt on Mäkelän mielestä otollinen hetki laittaa mökki myyntiin. Oli talo tai mökki, ne eivät tykkää olla käyttämättöminä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät