0.7 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Yksi LähiTapiolan pelastusrenkaista Alajärven Pynttärin uimarannalle

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa on lahjoittanut viisi pelastusrengasta Etelä-Pohjanmaan alueelle. Renkaiden paikat valikoituivat sosiaalisessa mediassa paikallisilta saatujen ehdotusten pohjalta.

Tänä kesänä ihmiset saattavat liikkua tavallistakin enemmän kotimaassa ja vesien äärellä, joten LähiTapiola haluaa näin olla osaltaan turvaamassa ajanviettoa rannoilla ja vesillä.

MAINOS

Suomessa hukkuu edelleen vuosittain keskimäärin noin 150 ihmistä, mikä on asukaslukuun suhteutettuna huomattavasti enemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Alkuvuonna suru-uutisia on kantautunut vesiltä myös enemmän kuin useaan vuoteen, selviää Suomen Uima- ja Hengenpelastusliiton (SUH) ennakkotilastosta.

Kasvanutta hukkuneiden määrää saattavat selittää leuto talvi ja ihmisten lisääntynyt liikkuminen luonnossa. Myös koronavirusepidemian aikaiset poikkeusolot ovat saaneet ihmiset ulkoilemaan enemmän.

– Noin kolmasosa hukkumisista tapahtuu ihmisten pudottua syystä tai toisesta veteen. Joskus jalka lipeää kalliolla tai muualla luonnonvesien ääressä, mutta usein tippumisia tapahtuu myös laitureilla, satamissa tai jokien penkoilta. Näissä rakennetuissa paikoissa ylösnouseminen voi olla vaikeaa, ellei paikalla ole varta vasten asennettuja tikkaita tai muita rakenteita, joista ottaa tukea. Tällöin on tärkeää, että tilanteen nähneillä on jotain kättä pidempää, kuten pelastusrengas, jonka voi heittää pudonneelle kelluttavaksi apuvälineeksi, sanoo SUH:n toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen.

Alajärven kaupunginpuutarhuri Niina Jussinmäki vastaanotti pelastusrenkaan ja pelastusämpäreitä LähiTapiolan Alajärven toimistolla. -Pelastusrengas tullaan sijoittamaan Pynttärin uimarannalle, joka on vilkkaassa käytössä, kertoo Jussinmäki.

– Pelastusämpärit jaettaneen eri puolelle Alajärveä yleisille uimarannoille. Lämmin kiitos Alajärven kaupungin puolesta LähiTapiola Etelä-Pohjanmaalle tästä turvallisuutta lisäävästä lahjoituksesta, Jussinmäki sanoi.

Tänä kesänä monet saattavat kokeilla veneilyä tai mökkeilyä ensimmäistä kertaa. Myös ilmojen lämpeneminen houkuttelee vesistöjen äärelle.

– Lahjoittamalla pelastusrenkaita haluamme osaltamme tehdä eteläpohjalaisten kesänvietosta turvallisempaa – myös tänä poikkeuskesänä, sanoo palveluneuvoja Niina Mäkelä LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan Alajärven toimistolta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät