-0.1 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Kaikki alle kouluikäiset massuasukeista alkaen muskariin!

Muskarissa lauletaan, leikitään ja soitetaan, nautitaan musiikista ja yhdessäolosta! Tätä herkkua on tarjolla Alajärvellä, Soinissa ja Lehtimäellä kaikille alle kouluikäisille jo siitä alkaen, kun ollaan vielä äidin massussa!

– Aloitamme tänä syksynä myös Masumuskarin, joka on tarkoitettu raskauden puolivälin ylittäneille tuleville äideille, kertoo muskariopettaja Jelena Tuomaala Alajärven musiikkiopistolta. – Vauvan synnyttyä on siitä luontevaa jatkaa vauvamuskariin jo ihan pienen kanssa!

MAINOS

Muskareita onkin tarjolla 0-7 vuoden ikäisille lapsille ja ne sopivat ihan kaikille. Vaatimuksia laulu- tai soittotaidosta ei ole. Muskarissa leikitään, lauletaan ja soitetaan sekä löydetään uusia kavereita ja pidetään hauskaa.

Eskari-ikäisille ja ekaluokkalaisille tarjolla on soitinkarusellia ja soitinmuskareita. Soitinkarusellissa tutustutaan eri soittimiin ja soitinmuskareita on tarjolla niin pianomuskarina kuin 5-kielisen kanteleenkin muskarina.

Ryhmiä muskari-ikäisille löytyy niin Soinista, Lehtimäeltä kuin Alajärveltäkin ja Alajärvellä myös Alakylän ja Hoiskon kouluilta. Lehtimäellä ja Soinissa muskarit järjestetään päiväkodin yhteydessä, mutta niihin voivat samalla tavalla osallistua myös ne lapset, jotka eivät ole päiväkodissa.

Kaikki ryhmät löytyvät musiikkiopiston sivuilta, jossa on myös iloittautuminen avoinna aina 20.8. saakka. Muskarit alkavat sitten ilmoittautumista seuraavalla viikolla.

Uutta on paitsi masumuskari, myös sisarmuskari johon vanhemman kanssa mukaan voi tulla useampi lapsi.

Muskariryhmiä on tulossa kaikkiaan tusinan verran ja niissä mukana on tyypillisesti ollut yhteensä 60-70 lasta.

Kaikkiaan Alajärvellä ja Soinissa on musiikkiopistossa opiskelijoita 245. Koska oppilashaku musiikkileikkikouluun on käynnissä, luvut muuttuvat vielä.
Musiikkiopiston rehtori Markku Pöyhönen kertoo, että opettajia on päätoimisia noin 20, kaikkiaan opettajia on noin 40. Lukuun sisltyvät myös opistoon kuuluvan Jalasjärven opettajamäärät.

Korona muutti opetuksen etäopetukseksi viime keväänä myös musiikkiopistolla ja vaikka nyt työ aloitetaan lähiopetuksena toivoen, että lähiopetus myös jatkuu koko talven, niin samalla opistolla myös varaudutaan etäopetuksen järjestämiseen.

– Olemme saaneet 45000 euron erityisavustuksen opetus- ja kulttuuriministeriöltä koronapandemian johdosta vaikeutuneiden toimintaedellytysten turvaamiseen, Pöyhönen kertoo.

Avustuksen pääosa on tarkoitettu etäopetuksen edellyttämiin laite- väline- ja ohjelmistohankintoihin sekä niiden käyttökoulutukseen sekä tarvittaessa ryhmäkokojen pienentämiseen turvavälien takaamiseksi.

Koronasta huolimatta viime keväänä musiikkiopiston valintahaastattelut saatiin suoritettua pääosin normaalisti koronarajoitusten juuri sopivasti helpotuttua. Haastattelujen merkitys tulee siinä, että niiden avulla kullekin oppilaaksi pyrkivälle löydetään hänelle sopiva paikka.

– Kaikille ajallaan opiskelemaan hakeneille saimme osoitettua opiskelupaikan. Aina paikka ei aukea haluttuun instrumenttiin, mutta opiskelemaan pääsee jokainen, Pöyhönen kertoo ja on iloinen siitä, että täällä kaikilla lapsilla on mahdollisuus opiskella musiikkia, toisin kuin suurissa kaupungeissa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät