-0.1 C
perjantai 26.4.2024

Alueen nuoret vauhdissa SM -kisoissa

LaVen yleisurheilijoille mitalisadetta

Viikonloppuna kisattiin T/P 14-15-vuotiaiden SM-kisat Naantalissa ja M/N 16-17-vuotiaiden SM-kisat Pedersöressä. Keli oli molemmissa kisapaikoissa paahtavan kuuma.

Terhi Kangastie (vas.) ja Petra Väkeväinen nappasivat SM-kisoista pistesijat.

Lappajärven Veikoilta kilpailemassa oli yhteensä viisi yleisurheilijaa, joista jokainen saavutti vähintään pistesijan. Yhteispotti oli kolme SM-mitalia ja kolme SM-pistesijaa.

Naantalissa Janna-Juulia Mäenpää hyppäsi T14-sarjan seipäässä suomenmestariksi sivuten omaa ennätystään tuloksella 330. Mäenpää hyppäsi seuraavana päivänä myös T14 pituuden loppukilpailuun sijoittuen kahdeksanneksi tuloksella 4.98.

Pedersöressä Jaakko Tenhunen kiskaisi M17-sarjassa moukarinsa ennätyslukemiin 62.77 ja hänen kaulaansa ripustettiin kisan jälkeen SM-pronssimitali.

Juho-Joel Mäenpää heitti huonoista tuuliolosuhteista huolimatta jännittävässä kiekkokisassa myös SM-pronssia M17 kiekossa tuloksella 45.85.

Terhi Kangastie heitti kovatasoisessa N16 moukarissa hienosti viidenneksi tuloksella 47.48. Petra Väkeväinen loikki N16-sarjan kolmiloikassa finaaliin ja hyppäsi finaalissa kuudenneksi loistavalla 11.15 metriä kantavalla hypyllään.

Hyviä sijoituksia Ankkureille

Alajärven Ankkureista kisoissa oli mukana viisi urheilijaa, jotka hakivat kilpailusta hyviä sijoituksia ja arvokasta kokemusta tulevaisuuden kilpailuja varten.

Ville-Veikko Keski-Levijoki linkosi P15 sarjan neljän kilon moukarin lukemiin 52,53 ja sijoittui komeasti neljänneksi. Ville-Veikon kilpailu alkoi epäonnisesti kahdella epäonnistuneella heitolla, neljänteen sijaan oikeuttava tulos syntyi kolmannella kierroksella.

P16 sarjassa Olavi Yli-Mannila kaatui ensimmäisen heittonsa ja pienten ruhjeiden saattelemana kisan tulos tasan 50,00m (5 kg moukari) oikeutti sijaan 7. Kiekonheitossa Olavi sai vain yhden onnistuneen heiton, joka kantoi 32,96.

Ilona Takala paransi hienosti ennätystään T14 seipäässä lukemiin 270cm ja hän sijoittui sijalle 10.

Milja-Maria Lahti juoksi T14 sarjan 100m:n alkuerissä ajan 13,49 (-1,4). Välierässä Milja-Marian aika oli 13,53 (-1,6) ja hän sijoittui sijalle 15. Kilpailussa oli kova vastatuuli, mutta Milja-Maria oli ihan ennätysvauhdissa.

Lisäksi Milja-Maria juoksi 300m:llä ennätyksensä 44,83 ollen 15. Seliina Kuoppa-aho juoksi tasaisen T14 sarjan 800m:n kilpailussa sijalle 13. ajalla 2.30,47.

Jyskeelle keihäsmenestystä

Lehtimäen Jyskeen yleisurheilijoista Saga Kurunmäki oli hienosti viides keihäässä N17-sarjassa.

Sagan paras tulos oli 42,71 ja koko sarja oli hyvin tasainen.