-7.9 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Etelä-Pohjanmaan viimeiset koronatartunnat heinäkuulta

Koronavirustartuntojen kokonaismäärä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on 48. Viimeiset kaksi tartuntaa ovat heinäkuulta. Sairaalahoidossa ei ole koronapotilaita.

Sairaanhoitopiirissä on tähän mennessä tutkittu 10086 näytettä. Päivittäin tutkittavia näytteitä on tällä hetkellä noin 300. Näytemäärien kasvun takia osa näytteistä lähetetään tutkittavaksi muualle, esimerkiksi THL:ään.

MAINOS

Tämän takia tuloksia joudutaan odottamaan aiempaa pidempään. THL:stä vastaukset saadaan kahdessa päivässä. Sairaalapotilaiden näytteet tutkitaan kiireellisinä omassa mikrobiologian laboratoriossa.

Etelä-Pohjanmaalla, kuten muuallakin Suomessa varaudutaan edelleen toisen korona-aallon tuloon. Sairaanhoitopiiri ja muut maakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon toimijat ovat asettaneet yhteiseksi tavoitteeksi toisen korona-aallon estämisen Etelä-Pohjanmaalla.

Pelkästään terveydenhuollon toimenpitein (testaus, jäljittäminen, eristäminen, hoito) ei tavoitetta saavuteta, vaan se vaatii jokaisen eteläpohjalaisen sitoutumista torjuntataisteluun.

Käytännössä tämä tarkoittaa keväällä tehokkaiksi osoitettujen keinojen käytön jatkamista: hyvä käsihygienia, turvaetäisyyksien noudattaminen, hengitystieoireisena koronatestiin hakeutuminen ja kotiin jääminen.

Tartuntariski on erityisen suuri isoissa yleisötapahtumissa. Kansalaisen suojamaskien käytön suositusta odotetaan jo tällä viikolla.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät