Epävarmuutta tulevasta ja alanvaihto mielessä? Uutta alaa oppimaan pääsee vaikka heti!

Mainos[adrotate banner="3"]

Jami Kurejoella aloittaa opinnot joka syksy iso joukko nuoria, mutta niin tekee myös monet aikuisopiskelijat monimuotokoulutuksessa.

Viime keväänä korona sotki monet suunnitelmat, mutta nuoret hakeutuivat koulutukseen tavalliseen tapaan. Samaa ei voi sano aikuisista, vaan ilmeisesti nyt on jääty odottamaan ja katsomaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

MAINOS

– Meillä onkin edelleen hyvin vapaita paikkoja monimuotokoulutuksiin, kertoo luonnonvara-alan koulutusalajohtaja Henna Latvala Jami Kurejoelta. – Opiskelemaan pääsee nopeasti niin luonto- ja ympäristöalalle kuin maatalous- ja puutarha-alallekin.

Näiltä aloilta valmistuu työskentelemään esimerkiksi puutarhurit puutarhoille, kunnille ja seurakunnille. maatalousalalla työvoimapula on valtava ja erityisesti sikalat kaipaavat kipeästi työvoimaa, samoin lypsykarjatilat. Sillä puolen kaivataan myös esimiestehtäviin pystyviä, koska monilla tiloilla on paljon ulkomaista työvoimaa.

Luonto- ja ympärsitöalan opinnoista taas valmistutaan matkailun ja eri yritysten palvelukseen.

Aikuisten normaalia vähäisempää hakeutumista opintoihin selittää varmasti koronatilanteen tuoma epävarmuus. Nyt jos koskaan kannattaisikin opiskella, eikä vain odotella. Nykyaikainen monimuoto-opetus on todella joustavaa ja Latvala kertoo, että opinnot voidaan hyvin pitkälle räätälöidä opiskelijan tarpeisiin sopivaksi.

– Opiskelemaan voi lähetä olipa sitten työttömänä tai työssä. Työssäolevien toki on saatava vapaata lähiopetuspäiville, Latvala kertoo ja sanoo, että suurelta osin opetusta kuitenkin järjestetään verkossa ja työpaikoilla.

Jamilla lukuvuosi on käynnistynyt siten, että opettajilla on ollut etäopetukseen painottuva koulutusviikko ja opiskelijat ovat aloittaneet opinnot etäviikolla. Lähiopetus alkoi maanantaina.

Vaikka opinnot ovat jo alkaneet, niin mukaan pääse vielä hyvin ainakin syyskuulle saakka. Periaatteessa opinnot voi aloittaa vielä koko loppuvuoden aikana, mutta toki parempi mitä aikaisemmin on liikkeellä.

Opiskelemaan haluavan annattaa olla heti liikkeellä ja ottaa yhteyttä Jamille puhelimitse, tai täyttää hakemus verkossa. yhteydenotto tulee parissa päivässä ja opinnot pääsee aloittamaan yleensä heti.

Koulutuskokeilut ja opintoihin tutustumiset ovat mahdollisia ja myös oppisopimusta voidaan hyödyntää. – Kannattaa ottaa yhteyttä ja kysyä. Monimuotokoulutuksia on niin monenlaisia, että vaihtoehdoista kannattaa jutella, Latvala sanoo ja toteaa, että joustavuutta Jamilta kyllä löytyy.

Sadonkorjuumarkkinat siirtyvät

Korona-ajan myötä Kurejoen toimipisteen perinteiset sadonkorjuumarkkinat -tapahtuma on päätetty siirtää kevääseen. Näin siksi, koska on vaikea arvioida mikä on tilanne ja mitä rajoituksia koronan suhteen tulee olemaan elokuun lopussa, jolloin yleisötapahtuma oli alun perin tarkoitus järjestää.

Kevään tapahtuma tulee olemaan tietenkin teemalta hieman erilainen kuin syksyn sadonkorjuuseen ja tuottajatoriin painottuva.

Kevään tapahtuman sisältö on vielä hiukan auki, mutta joka tapauksessa tapahtuma tulee liittymään kevään aloitukseen: kevät- ja kesäkukat alkavat tulla myyntiin ja laidunkauden aloituskin on jo ovella!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliLääkäriasema Anselmi uusin tuulin Paavolantorille
Seuraava artikkeliEtelä-Pohjanmaan viimeiset koronatartunnat heinäkuulta