0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Koronatestauksen määrä Etelä-Pohjanmaalla kasvussa – tulosten saaminen voi viivästyä

Koronavirustartuntojen kokonaismäärä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on 48. Viimeiset kaksi tartuntaa ovat heinäkuulta.

Etelä-Pohjanmaalla tartuntoja on todettu maakunnista kolmanneksi vähiten. Sairaalahoidossa ei ole koronapotilaita.

MAINOS

Sairaanhoitopiirissä on 13.8. mennessä tutkittu 10 342 näytettä. Näytteistä 80 prosenttia otetaan alueen terveyskeskuksissa. Väestöön suhteutettuna eniten näytteitä otetaan tällä hetkellä Kuusiokunnissa, Suupohjassa (LLky) ja JIK ky:n alueella.

Näytemäärien huomattava kasvu viime päivinä on yllättänyt keskussairaalan mikrobiologian laboratorion, jonka kautta kaikki myös terveyskeskuksissa otetut näytteet kulkevat.

Keskussairaalan mikrobiologian laboratoriossa joudutaan tällä hetkellä keskittymään ensisijaisesti kaikkien kiireellisimpien näytteiden tutkimiseen.

Merkittävä osa näytteistä lähetetään ulkopuolisiin laboratorioihin analysoitavaksi, jolloin viive tulosten saamiseen voi olla jopa lähes viikon.

Etelä-Pohjanmaalla, kuten muuallakin Suomessa varaudutaan edelleen toisen korona-aallon tuloon. Sairaanhoitopiiri ja muut maakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon toimijat ovat asettaneet yhteiseksi tavoitteeksi toisen korona-aallon estämisen Etelä-Pohjanmaalla.

Pelkästään terveydenhuollon toimenpitein (testaus, jäljittäminen, eristäminen, hoito) ei tavoitetta saavuteta, vaan se vaatii jokaisen eteläpohjalaisen sitoutumista torjuntataisteluun.

Käytännössä tämä tarkoittaa keväällä tehokkaiksi osoitettujen keinojen käytön jatkamista: hyvä käsihygienia, turvaetäisyyksien noudattaminen, hengitystieoireisena koronatestiin hakeutuminen ja kotiin jääminen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät