-19.9 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Alajärven ”mopopojat” odottavat edelleen harjoitusaluetta

Alajärvelle on viimeiset 35 vuotta yritetty saada suorituspaikkaa moottoriurheilulle.

Asiaa lähtivät aikanaan ajamaan Jarmo Matila ja Jukka Salmenautio, joiden haave oli aluksi saada paikka autojen kanssa touhuamiseen, mutta vuosien varrella haaveissa on siirrytty mopoihin ja harjoitusalueen saamiseen niille.

MAINOS

Näinä vuosikymmeninä ”mopopoikia” on paikkakunnalla riittänyt sukupolvi toisensa jälkeen jakamassa miesten toiveen, tälläkin hetkellä useampi kymmenen poikaa harrastaa mopoja ja niiden kanssa temppuilua tosissaan.

– Harjoitusaluetta ei vuosikymmenten varrella saatu, koska sopivan paikan löytäminen on ollut niin vaikeaa, Jarmo Matila sanoo. Pari vuotta sitten asia sai uutta potkua, kun neuvottelut kaupungin kanssa etenivät.

Jarmo muistelee, että asiasta tehtiin valtuustoaloite, jonka takana olivat lähes kaikki valtuutetut. Asiaa tutkittiin teknisessä lautakunnassa ja edelleen valtuustossa. Teollisuusalueen perältä löydettiin sopiva paikka, hyvä metsäautotie, joka voidaan asfaltoida ja sulkea puomein harjoitusalueeksi.

Hankkeelle myönnettiin myös 10000 euron suunnittelumääräraha viime vuonna ja lajin harrastajat ovatkin innolla odottaneet, koska tiepätkä saa pikeä pintaansa ja harrastus saadaan siirrettyä turvalliselle, sallitulle alueelle.

– Vaikka käytännössä koko valtuuston tahto oli, että tähänkin harrastukseen pitää saada viimein hyvät olosuhteet, niin toteutusta ei ole näkynyt, Jarmo harmittelee.

– Jos alue saataisiin nyt pian kuntoon, niin temppuilut saataisiin syksyn pimeiden tullessa sinne, mihin ne kuuluvat, eikä muun liikenteen sekaan.

Ajoharjottelua ja mopojen kanssa touhuamista pidetään usein turhana hommana, mutta tosiasiassa siinä nuoret oppivat ajoneuvon hallintaa todella hyvin. Kyseessä on harrastus siinä, missä mikä tahansa muukin.

Tällä hetkellä mopoilla harjoitellaan temppuja teollisuusalueella tehtaiden pihoissa, eli homma pitäisi kyllä kiireesti saada viralliselle alueelle.

Samaa mieltä on Eemeli Matila, jolla mopo odottaa edelleen tallissa sitä päivää, että Alajärveltä löytyy paikka jossa harrastusta voi jatkaa.

– Nuorempana tuli ajettua sellaisissakin paikoissa missä se ei ollut luvallista, mutta nyt haluaisin jatkaa harrastusta luvallisella paikalla, Eemeli sanoo ja kertoo, että hänen ikäluokkansa ”mopopojista” samassa kaveripiirissä on useita, joilla intoa harrastuksen jatkamiseen olisi edelleen.

– Mopojen kanssa touhuaminen on hauskaa, siinä tuntee elävänsä, Eemeli nauraa ja yhtyy toiveeseen, että luvattu alue saataisiin harrastajien käyttöön mahdollisimman pian.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät