-22.3 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Onditi irtisanottiin Lappajärven kirkkoherran virasta

Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli on tänään päättänyt irtisanoa pastori Zacharias Onditin Lappajärven seurakunnan kirkkoherran virasta.

Päätöksen perusteena on tuomiokapitulin mukaan pitkäaikaiset ongelmat ja puutteet seurakunnan hallinnossa ja työyhteisön johtamisessa.

MAINOS

– Tilanne on valitettava. Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli on viime vuosina puuttunut Lappajärven seurakunnan ongelmiin ja järjestänyt tukitoimia sekä ohjausta seurakunnalle ja kirkkoherralle. Tukitoimista huolimatta tilanteeseen ei ole saatu pysyvää parannusta, ja jouduimme tekemään tämän ratkaisun, piispa Simo Peura toteaa.

Zacharias Onditi on toiminut Lappajärven seurakunnan johdossa neljä vuotta, ensin vt. kirkkoherrana ja sitten toukokuusta 2017 kirkkoherrana. Tällä hetkellä rovasti Esko Kallio hoitaa seurakunnan kirkkoherran tehtäviä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät