0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Ankkurit tekevät paluun Superpesikseen

– Meillä on vahvana se ajatus, että Alajärven Ankkurit kuuluvat Superpesikseen. Sinne Ankkurit myös nousevat. Nousu on mahdollista jo tänä vuonna, mutta jos se ei onnistu, niin jatkamme kahden vuoden strategiallamme eteenpäin. Joka tapauksessa olemme menossa Superpesikseen, lupaa pesäpalloryhmän puheenjohtaja Tapio Kantokoski.

Tätä lupausta varmistamaan Alajärven Ankkurit ovat tehneet jo nyt pelinjohdon kanssa sopimukset ensi vuodesta.

MAINOS

Ykköspelinjohtajana jatkaa Santeri Särkinen ja kakkospelinjohtajana Toni Nevantakanen. Kaikkiaan myös pelaajasopimuksia on nykyjoukkueen kanssa uusittu jo kymmenkunta.

Kantokoski näkee Superpesispaikan tavoittelussa nykyisen pelinjohdon jatkamisen aivan avainasiana. – Luotamme, että nämä miehet vievät meidät takaisin Superpesikseen, Kantokoski sanoo.

Alajärven Ankkurien Ykköspesisjoukkue on tänä vuonna hyvin nuori, siinä pelaa B-poikiakin ja keski-ikä lienee noin 20 vuoden tietämillä. Vuoden päästä nämä miehet ovat taas vuotta vanhempia ja heillä on roppakaupalla lisää kokemusta, he ovat vahvempia niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Ykköspelinjohtaja Santeri Särkinen toteaa, että hänelle joukkueen varsin hyvä menestys ei ole tullut yllätyksenä, sillä hän on uskonut pelaajien potentiaaliin alusta lähtien.

– Erityisen tyytyväinen olen ollut joukkueen yleiseen urheilullisuuteen, iso kuva on näiden kaverien kanssa kunnossa. Runkopelaajat ovat vahvoja ja B-pojat ovat ottaneet kauden edetessä isoja askelia kehityksessä eteenpäin.

Tulevaan kauteen Särkinen ei haluakaan joukkueeseen isoja muutoksia. Hän uskoo, että tältä kaudelta hankittu kokemus on se, mitä joukkue on tarvinnut.

Samalla linjalla on myös Nevantakanen, joka kertoo olleensa todella yllättynyt siitä millaisia askelia B-pojat ovat kauden aikana ottaneet kehityksessä eteenpäin.

– Itse vihaan häviämistä yli kaiken ja tällä porukalla on saatu käännettyä tiukkoja matseja voitoiksi, hän iloitsee.

Joukkueen etuihin kuuluu myös se, että lähes kaikki pelaajat ovat Alajärveltä, mikä ilman muuta heijastuu asenteeseen ja yhteishenkeen. Osa ollut pelikavereita jo 5 -vuotiaasta lähtien ja myös yleisö on ottanut joukkueen hyvin vastaan.

Jatkosarjan pelit käyntiin

Se, nouseeko Ankkurit Superpesikseen jo tämän kauden näytöillä, nähdään pian.

Jatkosarjan pelit käynnistyvät viikonloppuna ja Ankkurien pitää voittaa Hamina kolme kertaa päästäkseen pelaamaan noususta Superpesikseen.

Hamina on kohdattu tänä suvena jo kahdesti. Se voitettiin kotona 2-0 ja vieraissa hävittiin 1-0. Mahdollisuudet Haminan kaatoon ovat siis olemassa, mutta siihen tarvitaan yleisön vahva tuki.

– Ensimmäinen peli on sunnuntaina Haminassa, Kitrolla pelataan keskiviikkona 2.9. kello 17, Kantokoski kertoo ja toivoo yleisön löytävän otteluihin ja raivoisaan kannustukseen!

Pienet asiat tullevatkin ratkaisemaan sen, kumpi voiton vie. Kumpikaan joukkueista ei ole jatkossa mukana tuurilla, vaan taitojensa perusteella.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät