24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Suomen luonnon päivää juhlitaan Arpaisilla lauantaina

Suomen luonnon päivää vietetään Arpaisten ulkoilualueella elokuun viimeisenä lauantaina 29.8. Päivän aikana pääsee nauttimaan erilaisista ulkoiluaktiviteeteistä ja opastetuista retkistä sekä tutustumaan hienoon Ähtärin ja Soinin alueella sijaitsevaan Arpaisten harjualueeseen.

Päivän aikana on tarjolla monipuolista ohjelmaa kello 11-16. Suomen luonnon päivän keskuspaikkana ja retkien lähtöpaikkana toimii Arpaiskämppä, jolla sijaitsee myös tapahtuman infopiste.

MAINOS

Päivän aikana on mahdollisuus tutustua kajakkimelonnan saloihin VesiVaeltajien melontaretkillä Iso Koirajärvellä. Puolitoista tuntia kestävät melontaretket järjestetään kello 11, 13 ja 14.30.

Jussi Syrjälä taas johdattaa osallistujat kello 15 alkavalle luontokuvausretkelle, jonka aikana patikoidaan 3,5 kilometrin lenkki poluilla ja samalla tutustutaan luontokuvauksen saloihin. Osallistujille mukaan kamera tai kännykkäkamera!

Melontaretket ja luontokuvausretki ovat maksullisia ja niihin on paikkoja rajoitetusti. Lisätiedot ja ennakkoilmoittautumiset perjantaihin 28.8. kello 18 mennessä melontaretkien osalta Tapio Koskelalle p. 040 545 2913 ja luontokuvausretken osalta Jussi Syrjälälle sähköpostitse jeyelss@gmail.com.

Arpaisilla on Suomen luonnon päivänä myös paljon maksutonta ohjelmaa, joihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Sieniretkille pääsee osallistumaan Matti Tammisalon opastamana. Kello 12 ja kello 14 alkavilla retkillä opitaan tunnistamaan sieniä sekä niiden käyttöä.

Lisäksi koko päivän ajan kello 11-16 voi osallistua leikkimieliseen luontosuunnistukseen, jossa etsitään kartan avulla Arpaisten harjualueelle piilotettuja luontoaiheisilla tehtävillä varustettuja rasteja. Päivän aikana on myös mahdollisuus testata fatbike- ja sähköpyöriä.

Omaa pyöräilykuntoa pääsee testaamaan Ähtäristä ja Soinista lähtevillä opastetuilla maastopyöräilyajoilla Arpaisille. Lähdöt ovat kello 9.30 sekä Ähtäristä Hotelli Mesikämmenen pihasta että Soinin yhteistalolta. Matkaa Arpaiskämpälle tulee molemmista lähtöpaikoista noin 28 kilometriä. Huolto ja paluumatka tulee hoitaa omatoimisesti.

Tapahtumassa on myytävänä nokkoslettuja, makkaraa, nokipannukahvia, koivunmahlajuomia ja villiyrttejä. Arpaiskämpän vieressä oleva nuotiopaikka on vapaassa käytössä.

Kaikkien Suomen luonnon päivään osallistuneiden kesken arvotaan myös hienoja palkintoja. Lisätietoja Arpaisten alueesta ja ajo-ohjeet Arpaiskämpälle löytyvät osoitteesta arpainen.fi.

Suomen luonnon päivä on vuodesta 2013 asti vietetty juhlapäivä, joka kannustaa juhlimaan ainutlaatuista luontoamme. Suomen luonnon päivän järjestävät yhteistyössä Suomenselän Samoilijat ry, Ähtärin kaupunki ja Soinin kunta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät