-2 C
Alajärvi
torstai 22.2.2024
MAINOS

Ei uusia tartuntoja

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä ei ole tällä viikolla todettu uusia koronavirustartuntoja. Tartuntojen kokonaismäärä on edelleen 56. Sairaalahoidossa ei ole koronapotilaita.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 15 995. Eilen on tutkittu 181 näytettä.

MAINOS

THL on muuttanut koronatestisuositustaan ja antoi eilen uuden ohjeen lasten koronatestien perusteista. Lasten hengitystie-infektioiden yhteydessä ei enää tarvita koronanäytteenottoa kaikissa tapauksissa.

Jos oireilu on hyvin lievää, eikä lapsi tiettävästi ole altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle eikä perheestä kukaan ole matkaillut edeltävän 14 vuorokauden aikana, voi oireita seurata kotona ilman testaamista.

Jos oireet seurannassa kokonaan väistyvät, ei testiin tarvitse mennä, vaan kouluun tai varhaiskasvatukseen voi palata yhden oireettoman päivän jälkeen. Oireisena lapsi ei voi mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen.

Jos lapsella on allerginen nuha, yksittäisiä aivastuksia tai jos hänen nenänsä alkaa valua ulos mennessä, mutta oireilu loppuu sisätiloissa, lapsi voi mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen, kunhan hänen yleistilansa on muuten normaali eikä infektio-oireita ole.

Saman perheen samaan aikaan sairastuneista riittää yksi negatiivinen koronatestitulos. Kaikkia perheen lapsia ei ole tarpeen testata.

Jos lapsen hengitystieoireet pitkittyvät, häntä ei tarvitse testata toistuvasti, kunhan oirekuva pysyy samanlaisena.

THL:n antamat uudet testausperusteet on otettu käyttöön tänään. Tarkemmat tiedot testaussuosituksesta löytyvät THL:n sivuilta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/lapset-ja-koronavirus

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät