-22 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Konsertti Kärlassa päätti bändileirin

Musiikin tekemisen ilo ja riemu innostivat kansainvälisen FinEst Bändileirin osanottajia hankkeen päätösleirillä Saarenmaalla.

Leirillä oli mukana yhteensä nelisenkymmentä leiriläistä Aisaparin alueelta ja Saarenmaalta.

MAINOS
Päätöstilaisuuden täytekakku oli koristeltu hankkeen tunnuksin.

Kahden päivän aikana harjoitellut kappaleet esitettiin Kärlan puiston esiintymislavalla. Kaunis elokuinen sää helli esiintyjiä ja runsaslukuista yleisöä.

Päätösleiri huipensi kolmivuotisen bändileirihankkeen, jossa kumppaneina ovat Leader Aisapari ja Leader Mansikka Suomesta ja Leader Saarte Koostöökogu Saarenmaalta. Käytännön toteutuksessa olivat mukana Järvilakeuden kansalaisopisto ja Sisä-Savon kansalaisopisto.

Ensimmäinen leiri järjestettiin vuoden 2018 keväällä Saarenmaalla ja syksyllä Suonenjoella. Kesällä 2019 leiri pidettiin Alahärmässä ja syksyllä oli virtuaalileiri Recording Night, joka Aisaparin alueella oli Evijärvellä.

Recordin Night-tapahtumassa tehtiin äänitys ja Aisaparin alueen leiriläiset valmistivat myös musiikkivideon.

Kaikkiaan hankkeen aikana eri leireille on osallistunut 223 leiriläistä viidelle eri leirille. Leiriläiset olivat 10-15-vuotiaita. Leirien opetuskielenä oli englanti, mutta suomea ja eestiä puhuttiin myös – ja musiikin kieli on yhteinen.

Oppimisen iloa

Musiikinopettaja Satu Lumiaho on toiminut kosketinsoitinten opettajana kaikilla leireillä. Hän kuvailee leirejä mukaviksi, mutta myös haastaviksi ja raastaviksi siksi, että leireillä jokainen soitinryhmä harjoitteli kappaleen omissa ryhmissään. Kun kappaleet oli opittu, soittajat koottiin yhdeksi bändiksi.

– Leiri tutustutti uusiin ja eri-ikäisiin ihmisiin. Opetuskieli oli englanti, oli mukava nähdä ja kuulla, miten leiriläiset rohkaistuivat leirien kuluessa puhumaan ja kommunikoimaan toistensa kanssa. Porukka hitsautui hyvin yhteen. Leiri opetti myös pedagogista työskentelyä. Tämän tyylistä leiritoimintaa kannattaa ehdottomasti jatkaa, toteaa Lumiaho.

Musiikinopettaja Jari Rannanjärvi ei ollut itse mukana viimeisellä leirillä, mutta teki nuotit päätösleirillä soitettuun suomalaiseen kappaleeseen, joka oli Maustetyttöjen Jos mulla ei ois sua, mulla ei ois mitään.

– Tämän porukan kanssa on ollut mukava työskennellä, mukana on ollut ammattitaitoista väkeä, toteaa Rannanjärvi.

– Leirien järjestelyt toimivat. Meille suomalaisille opettajille ja oppilaille oli mukava kokemus nähdä, millainen on opettajan ja oppilaan vuorovaikutus ja opetustilanne Virossa.

– Kappaleiden opettelu soitinryhmittäin lisäsi luottamusta toisiin opettajiin. Opetusmetodissa oppilaat oppivat myös toisiltaan enemmän. Laulamisessa virolaiset ovat suomalaisia edellä. Heillä on laulamiseen pitkät perinteet, Viro on itsenäistynyt laulamalla, lisää Rannanjärvi.

Leirin päätteeksi osanottajille jaettiin diplomit.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät