1.6 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

HC Ruumiskisun Street Hockey joukkue saavutti hienosti pronssia Turun osaturnauksessa

Street Hockey on vauhdikas joukkuelaji, jota pelataan sovelletusti jääkiekon säännöillä. Pelialustana on jään sijaan piki ja kaukalo on ilmatäytteinen. Luistimet on vaihdettu tennareihin ja kiekon sijaan pelivälineenä on muovinen pallo.

Kypärä ja jääkiekkomaila ovat pakollisia varustuksia peleissä. Street Hockey turnauksia järjestetään kesäisin eri puolilla Suomea. Turnauksien kolme parasta joukkuetta saavuttaa paikkansa SM-lopputurnaukseen, joka pidetään syksyisin Helsingissä.

MAINOS

HC Ruumiskisun joukkue on kiertänyt eripuolilla Suomea kesän turnauksia peräti yhdeksänä vuotena peräkkäin. Usein sijoituksena on ollut se kaikista karvain, eli neljäs sija, ja SM-lopputurnaus on jäänyt harmittavan lähelle.

23.8. tähän saatiin kuitenkin vihdoin muutos, sillä Turun turnauksessa joukkue saavutti pronssia ja lunasti näin paikkansa SM-lopputurnauksessa ensimmäistä kertaa!

Turnaus pelattiin Turussa kaksipäiväisenä, eli 22.-23.8 välisenä aikana. Ensimmäisenä päivänä selvitettiin lohkojen loppujärjestys alkusarjan peleissä. HC Ruumiskisun saldona oli yksi voitto ja kaksi tasapeliä, tällä suorituksella varmistui lohkon 2-sija.

Toisena päivänä olikin vuorossa ”tosipelit” kun edessä oli pudotuspelit. Puolivälieräottelun HC Ruumiskisu pelasi hienosti ja voitti ottelun edeten välieriin. Välierissä vastustaja oli hieman tehokkaampi viimeistelyssä ja vei niukasti voiton.

Hävityn välierän jälkeen finaaliottelu jäi haaveeksi ja edessä oli pronssiottelu. Pronssiottelu oli tasaista vääntöä alusta loppuun saakka. Vastustaja oli kahdella maalilla johdossa ottelun puolessa välissä, mutta Ruumiskisu ei antanut tippaakaan periksi. Ahkera puurtaminen palkittiin, kun loppusummerin soidessa peli oli kääntynyt Ruumiskisun hyväksi 4-3!

Joukkue pelasi hienoa viisikkopeliä läpi koko turnauksen ja kaikilta pelaajilta tuli hienoja onnistumisia. Jonkun täytyy kuitenkin sankarinviita päälle asettaa ja tällä kertaa se oli Taneli ”Lehtimäen Marko Anttila” Rantakangas, joka tehtaili turnauksessa huimat tehot (6+0).

Kyseisellä suorituksella irtosi turnauksen maalipörssin voitto sekä pistepörssin toinen sija. Joukkueesta täytyy nostaa esiin myös Petteri Sillanpään nimi, sillä hän on ainut pelaaja, joka on ollut mukana kaikissa yhdeksässä turnauksessa mihin HC Ruumiskisu on osallistunut.

Joukkue antaa myös isot kiitokset Michael Ojalalle joka hoitaa maalivahdin hommien lisäksi myös joukkueenjohtajan tehtäviä.

Joukkue on harjoitellut koko viime syksyn ja talven kovaa mikä näkyi myös pelikentällä. Kevään korona-aalto sotki hieman joukkueen yhteisiä harjoituksia, mutta jokainen pelaaja sitoutui omatoimiseen harjoitteluun, joten sinänsä turnauksen kolmas sija ei tullut joukkueelle yllätyksenä.

HC Ruumiskisun joukkue koostuu pääosin lehtimäkeläissyntyistä pelaajista ja muutamista naapuripaikkakunnan taitureista. Valitettavasti muutama pelaaja joutui jättämään turnauksen tällä kertaa väliin päällekkäisyyksien vuoksi.

Toivotaan, että ensi vuonna saadaan koko joukkue kasaan ja pronssimitali kirkastuu kultaiseen. Tätä ennen on kuitenkin edessä Helsingin lopputurnaus, nähtäväksi jää saako HC Ruumiskisu joukkuetta kasaan näihin karkeloihin…

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät