1.5 C
Alajärvi
torstai 28.3.2024
MAINOS
MAINOS

Koronavilkku on nyt julkaistu – lataa sovellus puhelimeesi!

Tartuntaketjujen katkaisua helpottava Koronavilkku-älypuhelinsovellus on julkaistu. Voit nyt ladata Koronavilkun maksutta puhelimeesi yleisimmistä sovelluskaupoista. Koronavilkku on ladattu sovelluskauppoihin tänään.

Tämän vuoksi se ei välttämättä vielä löydy sovelluskaupan hakutoiminnolla. Sovelluksen voi ladata heti koronavilkku.fi-sivustolla olevien latauslinkkien kautta.

MAINOS

Koronavilkku on julkaistu suomen- ja ruotsinkielisenä versiona. Englanninkielinen sovellus julkaistaan myöhemmin syksyllä.

Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.

– Koronavilkku-mobiilisovellus on osa hallituksen testaa-jäljitä-eristä-hoida -strategiaa. Altistuneiden tavoittaminen ja hoitoonohjaus tehostuu sovelluksen avulla. Näin myös tartuntaketjuja voidaan katkaista tehokkaammin, sanoo sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila.

Koronavilkun käyttö on vapaaehtoista, mutta siitä saadaan sitä enemmän apua, mitä useampi käyttää sitä.

– Toivomme, että mahdollisimman moni lataa sovelluksen puhelimeensa, toteaa THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho.

Sovelluksen on toteuttanut ohjelmistoyhtiö Solita. Kehittämistyöhön osallistuvat THL:n lisäksi, STM, Kela ja SoteDigi Oy.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät