-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Verohallinto maksaa miljoonalle asiakkaalle veronpalautuksia perjantaina

Verohallinto maksaa toiseksi isoimman erän veronpalautuksia henkilöasiakkaille tämän viikon perjantaina 4. syyskuuta. Veronpalautuksia saa noin miljoona asiakasta. Jäännösveron eli mätkyjen eräpäivä on tiistaina 1. syyskuuta 300 000 asiakkaalla.

Verohallinto maksaa veronpalautuksia tällä viikolla miljoonalle asiakkaalle yhteensä noin 850 miljoonaa euroa.

MAINOS

Veronpalautuksille ei ole enää yhtä yhteistä maksupäivää. Ensimmäiset ovat saaneet veronpalautuksensa jo heinäkuussa. Elokuussa veronpalautuksia sai kaksi miljoonaa asiakasta.

Veronpalautuksia tulee vielä maksuun myös lokakuussa, marraskuussa ja joulukuussa. Loppuvuoden kuukausina veronpalautusta saa vielä arviolta 400000 asiakasta. Tarkka määrä ei ole vielä Verohallinnon tiedossa, koska kaikkien asiakkaiden verotus ei ole päättynyt.

Veronpalautuksen maksupäivä riippuu siitä, milloin oma verotus päättyy. Verotus päättyy eri asiakkailla eri aikaan. Kaikkien asiakkaiden verotus päättyy viimeistään lokakuun loppuun mennessä. Nyt syyskuussa maksuun tulevat niiden asiakkaiden veronpalautukset, joiden verotus on päättynyt heinäkuussa.

Veronpalautusta ei saa, jos rahat kuluvat maksamattomiin veroihin

Veronpalautusten maksupäivinä Verohallinnon asiakaspalvelussa on yleensä vilkasta.

– Asiakkaat esimerkiksi soittavat, miksi veronpalautus ei tullutkaan tilille. Usein vastaus on, että veronpalautusta on käytetty erääntyneiden verojen maksuun tai veronpalautus on mennyt ulosotossa oleviin velkoihin, ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnosta kertoo.

Jos veronpalautus ei tullut tilille, oma tilanne kannattaa tarkistaa Verohallinnon verkkopalvelusta OmaVerosta. Yleisimpiä syitä on listattu myös vero.fihin.

Onko tilinumero muuttunut? Ilmoita puuttuva tilinumero OmaVerossa

Jotta veronpalautuksen saa tilille verotuspäätöksellä ilmoitettuna päivänä, Verohallinnolla pitää olla tiedossa asiakkaan tilinumero. Jos tilinumeroa ei vielä ole Verohallinnon tiedoissa, ei veronpalautus ehdi tilille perjantaina.

– Siitä huolimatta tilinumero kannattaa viipymättä ilmoittaa. Jos tilinumeron ilmoittaa myöhässä, veronpalautus maksetaan kyllä, mutta vasta noin viiden viikon kuluttua veronpalautuspäivästä. Maksuosoituksena palautuksen voi hakea pankista aiemmin, mutta se on pankin palveluhinnaston mukaisesti asiakkaalle maksullista, Villman kertoo.

Jos et ole varma, mikä tilinumero Verohallinnolla on tiedossa, tarkista asia OmaVerosta kohdasta asiakastiedot. Voit myös ilmoittaa tai vaihtaa tilinumeron tiedot palvelussa.

Verojen maksupäiviä syyskuussa

1.9. jäännösveron eräpäivä, koskee 300 000 asiakasta

4.9. veronpalautusten maksupäivä, koskee 987 000 asiakasta

7.9. kiinteistöveron eräpäivä, koskee 143 000 asiakasta

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät