0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Nature Paavolassa juhlistetaan Osta tilalta! -päivää koko perheen tapahtumalla

Aivan Keski-Suomen rajan pinnassa Soinin Vehunkylässä sijaitsevassa luomutila Nature Paavolassa vietetään tänä syksynä ensimmäistä kertaa valtakunnallista Osta tilalta! -päivää lauantaina 12.9. kello 11-15.

Kun tapahtumaa lähdetään järjestämään, niin se päätettiin järjestää sitten sellaisena, että mukana menossa viihtyy koko perhe. Tarjolla on mielenkiintoisia tilatuotteita eri myyjiltä, lapsille on järjestetty kaikkea kivaa ja kiinostava on tilan museoaittakin.

MAINOS

Nature Paavola Oy:n toimitusjohtajana toimiva Tiina Aittolampi kertoo, että Paavolan talo on mainittu aikakirjoissa 1570 asuttuna tilana. Paikalla on siis pitkä historia.

Nykyisin paikalla oleva, kunnostuksen alla oleva päärakennus, on valmistunut 1700 -luvulla. Tiinan vanhemat ovat ostaneet talon vuonna 1962 ja kasvattaneet siellä perheensä. Talo ehti olla neljä vuotta tyhjillään vain peruslämpö päällä, ennenkuin vuonna 2018 nuorempi sukupolvi alkoi jälleen kunn ostaa paikkaa.

– Tavoitteena olisi saada tähän myös pienimuotoista luontomatkailua, Tiina valottaa suunnitelmia.
Tällä hetkellä tila tuottaa koivunmahlaa ja lisäksi koivunmahlasta, aidoista puhtaista kotimaisista marjoista, hedelmistä ja kasveista tehdään juomia.

– Keräämme myös villiyrttejä, kuivaamme, rouhimme, jauhamme, teemme sekoituksia ja voimme kerätä ostajille isompiakin määriä sopimuksesta.

Osta tilalta! -päivässä onkin luvassa tilan omia tuotteita, kuten koivunmahlajuomia, kuusenkerkkäjuomaa, tämän syksyn satona luomuomenamehua ja lisäksi hilloja ja marmeladeja sekä kuivatuja yrttejä ja majarouheita.

Nature Paavolan tuotteiden lisäksi paikalle tulee runsaasti muitakin myyjiä, kuten Konttiaho Highlanderin lihat ja makkarat, Tuottajapuoti pulla-autoineen sekä Möljän mansikkamehut, valko- ja mustavalkosipulit!

Ulla-Maija Leskinen tuo paikalle juureksia ja kasviksia ja myynnissä on myös Tohnin Terhin leipäjuustot!
Tämän lisäksi tarjolla on nuotioruokaa, kuten loimulohiannoksia ja Karin luomutilan naudanlihasta tehtyjä tikkuja sekä lettuja.

– Pikkueriä omia jäätelöjämmekin on tarjolla, Tiina lupaa.

Perheen pienimmät viihtyvät menossa mukana varmasti, sillä luvassa on keppihevosten esteratsastuskisat ja nännikumien tarkkuusheittoa maitotonkkiin. Lapsille järjestetään muutakin kivaa ja juhlitaanpa samalla kertoo myös Tiinan miehen 60 -vuotisjuhlatkin!

Jos tapahtumapäivälle osuu sadesää, voidaan tapahtuma siirtää väljästi myös vanhaan navettaan, jossa tilaa riittää sateen suojassa.


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät