24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Tarinatuvassa ollaan yhdessä ja muistot virtaavat

Alajärvellä toimii Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistys ry:n Kortteleihin kulttuuria -hankkeen Tarinatupa, joka kokoaa yhteen kerran kuussa joukon ikäihmisiä.

Katja Kujalan vetämässä Tarinatuvassa katsellaan vanhoja valokuvia, muistellaan ja yhdellä kerralla syksyn mittaan saadaan tietoa aivoterveydestä ja muistin hyvinvoinnista. – Tärkeimpänä ryhmässä on kuitenkin mukava, leppoisa yhdessäolo, Katja sanoo.

MAINOS

Sitä mukavaa ja leppoisaa yhdessäoloa porukasta huokuukin ja muistoja ja juttuja matkan varrella sattuneista tapahtumista nousee esille sen kummemmin kyselemättä, luonnostaan.

Syyskuun kokoontumisessa kirjastolla käytiin läpi koronan mukanaan tuomia turvaohjeistuksia. Tapaamisessa käytettiin maskeja ja noudatettiin turvavälejä, tosin samalla autolla paikalle tulleet saivat istua rinnakkain.

– Haluamme noudattaa kaikkia ohjeita tarkasti, jotta tänne ryhmään on jokaisen hyvä ja turvallinen tulla, Katja kertoi ja sanoi, että Muistiyhdistyksen työntekijät käyttävät maskia kaikissa paikoissa johon menevät, koska he liikkuvat paljon ympäri maakuntaa.

Maskien käytöstä päästiinkin luontevasti juttelemaan kevättalvella alkaneesta Tarinatuvan koronatauosta. Katja oli tauon aikana soittanut kaikki ryhmissä käyvät läpi ja lähettänyt näille postitse ”läksyjä”, joita ilmeisen tunnollisesti olikin kotosalla pitkinä päivinä tehty.

Ryhmätoiminnan käynnistyminen uudelleen on koettu tervetulleena asiana, nyt ei kokoontumisista jäätäisi pois ihan pienestä syystä, kun viimein taas voi nähdä muitakin.

Jatkossa Tarinatupa kokoontuu Alajärven kirjastolla jälleen perjantaisin 9.10., 13.11. ja 11.12. aina kello 13-14.30.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät