-0.1 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Ihamäki juoksi Suomenmestariksi

Alajärven Ankkurien hyvä yleisurheilukesä sai loistavan päätöksen, kun ensimmäistä vuotta miesten sarjassa juokseva Antti Ihamäki voitti Suomen mestaruuden Kurikassa käydyissä SM maastoissa.

Mestaruus maistui, sillä takana on takkuinen ratakausi. Kesällä Antin rauta-arvot olivat matalla, mutta nyt kun rauta-arvot ovat nousseet ja sen ohella myös juoksukunto on noussut niin hyvin, että Ihamäki uskoi harjoitusten perusteella voivansa taistella jopa voitosta Kurikassa.

MAINOS

Ihamäki juoksi koko matkan kärkiryhmässä itsevarmasti ja taktisesti hyvin. Ihamäen nykäistessä noin seitsemän kilometrin kohdalla kärkiryhmästä putosivat vuosien 2016, 2017 ja 2018 Suomen mestari Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää sekä alkumatkasta vetotöitä tehnyt Joensuun Katajan Arttu Vattulainen.

Voiton Ihamäki ratkaisi kilometrin mittaisessa loppukirissä, jossa ranskalainen Turun Tovereita edustava Frédéric Tranchand taipui toiseksi.

Maalissa Ihamäen ja Tranchandin välinen ero oli kahdeksan sekuntia.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät