-14.9 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella 113 koronalle altistunutta

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä tiedottaa, että perusturvan alueella on todettu 5.10. mennessä yhteensä yhdeksän positiivista koronatartuntaa sekä altistuneita 113, joista Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen asukkaita on
102.

Tartunnan jäljitystyötä tehdään Epshp:n ohjeiden mukaisesti.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä on kokouksessaan tänään sopinut seuraavista varotoimenpiteistä ja suosituksista.

MAINOS

Koko yhteistoiminta-aluetta koskevat suositukset (Alajärvi, Lappajärvi ja Vimpeli) voimassa 11.10.2020 saakka:

– Pandemiajohtoryhmä suosittelee kaikille kolmannen sektorin edustajille ja yksityishenkilöille, että he eivät järjestäisi yli 20 hengen tapahtumia voimassa 18.10.2020 saakka.

– Kasvomaskeja suositellaan käytettävän seuraavissa tilanteissa: Joukkoliikenteessä, jossa on lähikontakteja, ei aina voida välttää, koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella, riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella, toisen asteen oppilaitoksissa ja julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksen akuuttiosastolla on vierailukielto, pois lukien saattohoitopotilaat.

Tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen yksiköissä on vierailukielto, pois lukien saattohoitopotilaat.

Intervalliosastolle, Lintukotiin, Windalaan, Sateenkaareen ja Tuulikelloon ei oteta uusia asiakkaita lyhyille intervallijaksoille (3-4 vuorokauden jaksoille).

Ikäihmisten päivätoiminta on tauolla.

Vimpelin kunnan alueella 18.10. saakka:

– Vimpelin varhaiskasvatuksen asiakasmaksut hyvitetään, mikäli huoltajat päättävät hoitaa lapset itse. Kyseiset päivät merkitään Päikkyyn ”poissa” –päivinä. Lisäksi poissaolosta tulee ilmoittaa suoraan lapsen hoitopaikkaan.

– Vimpelin esi- ja perusopetukselle on annettu ohjeet varautua etäopetukseen siirtymisestä, mikäli tartuntatilanne pahenee. Mikäli esi- ja perusopetus siirretään etäopetukseen, tai oppilas on määrätty tartuntatautilain 60 §:n mukaan karanteeniin, oppilaille järjestetään ateriajakelu.

– Vimpelin lukio-opetus on etäopetuksessa 5.-11.10.välisen ajan.

– Kansalaisopisto ja musiikkiopisto toimivat niin kauan, kun koulut ovat toiminnassa.

– Vimpelin kunnan tiloissa ei järjestetä tällä hetkellä yleisötapahtumia.

– Vimpelin liikuntahalli kuntosaleineen suljetaan. Ainoastaan yksittäiset oppilasryhmät voivat käyttää liikuntahallia.

– Harjulanpirtin ryhmätoiminta on tauolla. Lääkkeidenjako turvataan niin, että työntekijä vievät kotiin tarvittavat lääkkeet. Myös työpaja Apajan toiminta on tauolla.

– Alajärven kaupungin tekninen toimi avustaa tarvittaessa Vimpelin kunnan tukipalveluja.

– Suun terveydenhuollon toimintaa on supistettu 5.-18.10. välisenä aikana. Vimpelin toimipisteen kiireetön hammashoito on keskeytetty, ja vimpeliläisten särkyvastaanotto on keskitetty muutaman päivän ajalle Vimpelin hammashoitolaan.

Lisäksi todetaan, että perusopetuksen helpottamiseksi Lappajärven lukio-opetus suositellaan siirrettäväksi etäopetukseen 11.10.2020 saakka.

Järvi-Pohjanmaan perusturva ja sivistystoimi sekä Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin kunnat muistuttavat kaikkia kuntalaisia huolehtimaan edelleen hyvästä yskimis- ja käsihygieniasta sekä turvaväleistä kaikissa tilanteissa.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän kokous on seuraavan kerran tiistaina 6.10. kello 14.00.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät