-13.5 C
Alajärvi
maanantai 27.3.2023
spot_img
spot_img

Soini on säästynyt tartunnoilta

Soinin kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi on tiedottanut Soinin kunnan sivuilla johtoryhmän puolesta koronavirustilanteesta.

Koko maassa koronatilanne kiihtyy, niin myös Etelä-Pohjanmaalla. Tiedotteessa todetaan, että Soinissa on helppo elää vähän väljemmin, mutta silti on aika ottaa turvavälit tosissaan huomioon ja käyttää maskia matalalla kynnyksellä, hyvää käsihygieniaa unohtamatta.

Koronavirustestiin suositellaan hakeutumaan matalalla kynnyksellä, jos on hengitys- tai vatsaoireita. Maskisuositus on voimassa koko Etelä-Pohjanmaalla, maskin käyttöä suositellaan myös asioidessa kunnan toimipisteissä.

Ilmaisten maskien jakamisesta vähävaraisille huolehtii Kuusiokuntien alueella Kuussote.

Soinissa ei ole vielä todettuja tartuntoja, mutta lähikunnissa tartuntoja esiintyy. Soinin kunnassa seurataan yhdessä terveysviranomaisten kanssa tilanteen kehittymistä.

Rannanjärvi esittää tiedotteessa toivomuksen, ettei tässäkään tilanteessa unohdeta yrittäjiä, he tekevät varmasti kaikkensa, jotta asiointi on turvallista. Rannanjärvi kehottaa käyttämään palveluja, jotta niitä on myös epidemian jälkeen!

Tartuntaryppäitä ilmaantuu nyt tiheään tahtiin ja tärkeää on kartoittaa altistuneet ja asettaa heidät karanteeniin, jotta koko yhteiskuntaa ei tarvitse laittaa ”kiinni”.

Virus tulee olemaan arkipäiväämme todennäköisesti pitkään ja sen kanssa on opittava tavalla tai toisella elämään.

Tästä syystä kunnan toiminnat pyritään pitämään mahdollisimman normaalilla tasolla, tarvittaessa olemme varautuneet muuttamaan toimintatapoja tilanteen mukaan.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät