-6.5 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Alajärveläisen Marianne Mela-Vainion näyttely Villa Väinölässä

Villa Väinölä on parhaillaan pukeutunut hetkeen, sillä sen seiniä koristavat alajärveläisen harrastajataiteilija Marianne Mela-Vainion teokset.

Mariannen taidenäyttelyn nimi on ”Hetkessä” ja monet esillä olevista tauluista esittävätkin ohikiitävää hetkeä, joka ei toistu.

MAINOS

Näyttely on avoinna Villa Väinölässä 13.-30.10. ja kyseessä on kokoelma öljyvärein tallennettuja tunelmia ja hetkiä vuosilta 2018-2020. Mariannelle on tärkeää luoda taidetta, jossa vangitaan ohikiitävyys ja pysähtyneisyys.

Aiheet maalauksiin löytyvät usein luonnosta ja itse otetuista valokuvista. Hetkistä, joiden ainutkertaisuutta ja värien tunnelmaa hän haluaa taltioida tauluiksi.

Näyttelyssä on esillä noin 20 taulua ja saman verran vanhempia teoksia on nähtävillä näytterlypaikalla valokuvaesityksenä.

Papan perintöä

Marianne Mela-Vainio kertoo maalausharrastuksen alkaneen hänellä jo nuorena. – Pappani taiteili, joten sieltä kai innostus on peräisin, hän muistelee.

Alalle hän ei kuitenkaan lähtenyt opiskelemaan, vaan koki että kun tekee päivätyönsä toisaalla, on vapaa harrastamaan taiteita sen ohessa. Marianne työskentelee apteekissa Vimpelissä.

Innokkaan harrastamisen ohella Marianne on suorittanut taideopintoja kansalaisopistojen kursseilla ja osallistunut aikaisemmin Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston sekä Alajärven kuvataideyhdistyksen yhteisnäyttelyihin.

Marianne työskentelee nykyisin vesiliukoisilla öljyväreillä ja tekee työn yleensä yhdellä kerralla loppuun saakka, joten maalipinta ei ole kovin paksu ja lopputulos on paljon tavanomaista öljyvärityötä kevyemmän, lähes akvarellimaisen tuntuinen.

Työt ovatkin usein utuisia, eivät kovin pikkutarkkoja, vaan unenomainen värimaailma on niissä keskiössä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät