Sdeww´s pop up Cafe & Shop tuo makua Soiniin!

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinissa päästään maistelemaan ihan uudenlaisia makuja 14.-18.10., kun Säde Välilehto avaa liikekeskuksen pihassa olevaan rakennukseen Sdeww´s pop up Cafe & Shopin!

Kyseessä on jo kolmas kerta, kun Säde pitää pop up -kahvilaa Soinissa, edelliset olivat nimittäin sisaren kanssa pidetyt kahvilat vuosina 2015 ja 2016. – Olin tuolloin juuri aloittanut kokkiopintoni, missä sain idean kokeilla popup -kahvilaa viikonlopun ajan, Säde muistelee nyt.

MAINOS

Hän valmistui kokiksi 2017. Säde on aina suhtautunut intohimolla paitsi ruokaan, myös käsillä tekemiseen ja matkusteluun. Niinpä hän suuntasi valmistuttuaan Australiaan, jossa viivähtikin vuosi kokintöitä tehden.

Australiasta palattuaan Säde oli töissä Helsingissä vegaanisessa ja gluteenittomassa kahvilassa, joka sai itsekin vegaanista ruokavaliota noudattavan nuoren naisen ideoimaan paljon lisää.

Tuon jälkeen hän kuitenkin suuntasi seuraavaksi au pairiksi Saksaan, josta palasi keväällä etuajassa koronatilanteen vuoksi.

Saksassa hän tutustui paikalliseen kahvilakulttuuriin, olihan mielessä edelleen yhä vahvempana unelma oman kahvilan perustamisesta. Näillä näkymin hän onkin lähdössä yrittäjäksi mahdollisesti juurikin Saksaan, kunhan koronatilanne muuttuu.

Kesällä Säde julkaisi kotisivuillaan foodbysdeww.com oman e-reseptikirjansa, josta on saatavilla niin suomen- kuin englanninkielinenkin versio.

Kirja sisältää 40 herkullista vegaanista ja gluteenitonta reseptiä, joista kymmenen aamupalaksi, kymmenen lounaaksi, kymmenen iltaruuaksi ja kymmenen jälkiruuaksi.

Joitakin tämän kirjan herkullisia reseptejä pääsee maistelemaan myös tulossa olevassa pop up -kahvilassa. Kahvila on avoinna keskiviikkona ja torstaina kello 12-18, perjantaina 12-19 ja viikonloppuna kello 10-18.

– Haluan luoda kaikille ihanan kahvilakokemuksen. Tarjolla on vegaanisia ja gluteenittomia tuotteita, joihin toivon kaikkien suhtautuvan ennakkoluulottomasti – kyse ei ole salaatinlehdistä kahvin kanssa, Säde nauraa ja lupaa asiakkaille ihan uudenlaisia makuelämyksiä.

– Suurin osa tarjottava on pientä makeaa maistiaispalaa, ei todellakaan tylsää tai mautonta!

Esimerkkeinä Säde heittää bataattibrowniet ja piparifudget, joiden pääraaka-aine on valkopapu. – Ne olivat suuri hitti kirjani julkistuksessa ei-vegaanien vieraiden parissa!

Säde toivoo, että kahvilan antimista asiakkaat saavat uudenlaista mielikuvaa siitä, mitä vegaanisuus ja gluteenittomuus voivat tarkoittaa!

Pop up kahvilasta saa myös erikoiskahveja, sillä tarjolla on kahvin ja teen lisäksi kurkumateetä ja kurkumalattea sekä matcha lattea!

Kahvilan yhteydessä on myös pieni kauppa, josta voi ostaa Säden savisimpukoita ja hänen sisarensa suunnittelemia mittatilaustyönä valmistettavia vaatteita.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärven seurakunta ei järjestä yli 20 henkilön tilaisuuksia
Seuraava artikkeliVain kaksi uutta tartuntaa