-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Kela-kyydit Etelä-Pohjanmaalla Tampereen Aluetaksi Oy:lle

Kela on valinnut korvaamilleen taksimatkoille palveluntuottajat Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen, Lapin ja Uudenmaan maakuntiin.

Uusi palveluntuottaja Etelä-Pohjanmaalla on Tampereen Aluetaksi Oy, Kanta-Hämeessä Taksi Helsinki Oy ja Lapissa Menevä Oy.

MAINOS

Uudenmaan maakunnassa palveluntuottajana jatkaa Menevä Oy. Sopimukset tulevat voimaan 15.12. Palveluntuottajien vaihtuminen ei vaikuta asiakkaiden palveluihin.

Tilausnumerot säilyvät ennallaan

Kela-taksin tilausnumerot asiakkaille säilyvät ennallaan. Palveluntuottajan vaihtuminen saattaa hetkellisesti pidentää tilauspuhelun jonotusaikaa ja puhelun kestoa.

Taksin tilausnumero asiakkaalle on Etelä-Pohjanmaalla 0800 99 090.

Kela kilpailutti korvaamansa taksimatkat tammikuussa 2018 liikennepalvelulain uudistuksen yhteydessä 17 maakunnan alueella. Marraskuussa 2019 markkinaoikeus kumosi hankintapäätökset Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen, Lapin ja Uudenmaan maakunnissa.

Markkinaoikeuden mukaan taksimatkojen hankinta olisi pitänyt kilpailuttaa käyttöoikeussopimuksena eikä palvelusopimuksena.

Nyt hankitut palvelut perustuvat käyttöoikeussopimuksiin. Palvelut kattavat taksimatkojen tilauksen, yhdistelyn ja välityksen, kuljetuspalvelujen järjestämisen ja valvonnan sekä maksuliikenteen ja raportoinnin. Maksuliikenne järjestetään Kelan sähköisellä suorakorvausmenettelyllä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät