0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Työ etsii tekijäänsä -hankkeelta aluemarkkinointivideo

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n (JPYP) hallinnoima ja Aisaparin rahoittama Työ etsii tekijäänsä -hanke sai alkunsa hankealueen kuntien ja kärkiyritysten huolesta, miten alueella taataan tulevaisuudessakin osaavan työvoiman saanti.

Tiedossa on, että muuttovirran suunta on yleisesti pieniltä paikkakunnilta pois päin kohti kasvukeskuksia.

MAINOS

Alueellamme on kuitenkin yrityksiä jotka ovat kiinteästi tänne juurtuneita ja joiden tahtotila on pysyä alueella, jos vain osaavaa työvoimaa riittää.

Hankealueelta löytyy yrityksiä, joiden kasvun esteeksi on tulevaisuudessa muodostumassa osaavan työvoiman saanti. Työ etsii tekijäänsä-hankkeessa kunnista ovat mukana Alajärvi, Evijärvi, Kyyjärvi, Lappajärvi, Perho, Soini ja Vimpeli.

Hanke käynnistyi marraskuussa 2019 ja tähän mennessä se on ollut muun muassa mukana järjestämässä rekrytointi- ja opintomessuja.

Ennen koronan tuomia rajoituksia hankkeen projektipäällikkö Maria Yli-Sikkilä on ehtinyt käymään messuilla ja tapahtumissa kertomassa hankealueesta ja nostanut niissä esiin alueella avoinna olevia työpaikkoja.

Avoimia työpaikkoja Yli-Sikkilä jakaa viikoittain myös hankkeen facebooksivun kautta. Sivusta onkin kattavuuden ja julkaisuihin sitoutumisten takia muodostunut aika merkittävä tiedotuskanava.

Kesällä julkaistiin myös viiden jakson Podcast-sarja ”Tervetuloa Super-Suomeen!”, jossa mielenkiintoisten studiovierailijoiden kanssa tuotiin esiin alueen vetovoimatekijöitä. Podcastia pääsee kuulemaan Spotifyssa ja Soundcloudissa. Nyt on markkinointivideon vuoro.

Aluemarkkinointivideo on tarkoitettu oman markkinoinnin tueksi hankealueen kunnille, yrityksille ja oppilaitoksille, joilla on tarve kertoa alueestamme uusien asukkaiden, opiskelijoiden tai työntekijöiden houkuttelemiseksi. Video kertoo, millaista elämä on täällä ”Super-Suomessa”.

Videon tarinan avulla tuodaan esiin alueemme hyvä palvelurakenne, sujuva arki, yhteisöllisyys, luonnon läheisyys sekä monipuolinen modernien yritysten kirjo.

Video on haluttu toteuttaa siten, ettei alueen yksikään kunta tai yritys nouse ylitse muiden ja siitä syystä video soveltuu mahdollisimman moneen käyttöön.

Se ei siis missään nimessä ole siis perinteinen eri kuntien esittelyvideo. Videon on ideoinut projektipäällikkö Maria Yli-Sikkilä ja sen käsikirjoituksesta ja toteutuksesta vastaa Susanna Korkiatupa, Loistavaa sisältötoimistosta.

Video julkistetaan tiistaina 20.10. kello 13.30 alkaen. Julkistamistilaisuutta pääsee seuraamaan livenä Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelun facebookissa.

Heti julkistamistilaisuuden jälkeen video on kaikkien katsottavissa ja eteenpäin jaettavissa JPYP:n kotisivulla, facebookissa, youtubekanavalla sekä Työ etsii tekijäänsä -hankkeen facebookissa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät