12.6 C
Alajärvi
keskiviikko 27.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Tuomo Valkama aloitti OP kodin uutena myyntineuvottelijana

OP Koti Järviseutu-Suomenselkä Oy:n uutena myyntineuvottelijana Alajärvellä on työnsä aloittanut alavutelainen Tuomo Valkama.

Valkama astui pestiinsä syyskuun alussa ja vaikka kaupanalan työt on hänelle ennestään tuttuja, niin asuntokaupan pariin hän päätyi nyt ensimmäistä kertaa.

Ensikokemukset uudesta alasta ovat olleet positiivisia ja tuntuma on, että kahta samanlaista päivää tässä työssä ei tulisi olemaan.

MAINOS

Toimitusjohtaja Anne Mäkelä kertoo, että OP koti Suomenselällä on toimistot Alavudella ja Alajärvellä, Näistä käsin hoidetaan myös Kuortaneen, Ähtärin, Vimpelin, Lappajärven ja Soinin kiinteistökauppaa.

Kohteita on tälläkin hetkellä myynnissä reilun sadan toimeksiannon verran, niistä n. 70 on vakituiseen asumiseen tarkoitettuja taloja ja osakkeita. Muutama kesämökkikin vielä löytyy samoin tontteja.

Viime keväänä koronapandemia pysäytti asuntokaupan täysin kahdeksi viikoksi. – Sen jälkeen palasimme normaaliin, tai jopa normaalia vilkkaampaan kevääseen, Mäkelä kertoo.

Korona on vaikuttanut toimintaan kuitenkin monin tavoin. Yleisesittelyjä kohteista ei ole järjestetty ja siinä missä vuosien ajan kesämökeistä on ollut tarjontaa enemmän kuin kysyntää, keikahti viime kesänä tilanne toisinpäin.

Mäkelä kertoo, että kesämökkejä ovat nyt olleet ostamassa +40 ikäiset, entistä nuoremmat ostajat ja samoin vapaa-ajan tontit kiinnostavat. – Tontinostolle aika on hyvä myös nyt, sillä jos syksyllä hankkii tontin, ehtii lupa-asiat hoitaa talvella ja rakentamaan pääsee keväällä.

Asuntokauppa on kevään shokin jälkeen jatkunut tasaisena. Etenkin hyväkuntoiset omakotitalot myyvät hyvin, kova remontin tarve sen sijaan taas rajoittaa ostajakuntaa. – Hyväkuntoiset talot ja osakehuoneistot myyvät, samoin pienet asunnot joita ostetaan paljon ihan sijoitusmielessä.

– Ihanteellisin myytävä on hyväkuntoinen omakototalo isolla tontilla, rauhallisessa paikassa mutta lähellä taajamaa. Syrjänen sijainti sen sijaan näkyy hinnassa, mitä myyjä ei aina välttämättä heti ymmärrä.

Tarjolla asunnonetsijöille on säännöllisesti myös uudiskohteita. Seuraavaksi Alajärvellä sellaisen tarjoaa Leppäkodin viisi rivitaloasuntoa.

Ennakkovarauksia huoneistoihin on jo useita, joten kohteen rakentaminen käynnistyy.

Luotettu kumppani

Anne Mäkelä kertoo, että tuoreen Taloustutkimuksen Suomi tänään 2020 -tutkimuksen mukaan OP Koti on selvästi suosituin valinta kiinteistönvälittäjäksi.

– Tutkimus kertoo, että jos asunnon omistavat vastaajat olisivat nyt myymässä asuntoaan, 49 prosenttia heistä valitsisi OP Kodin.

Tutkimuksessa selvitettiin 17 kiinteistönvälitysliikkeen tunnettuutta, käyttöä sekä mielikuvia ja suosittelua. OP Koti sai tutkituista ketjuista parhaan kokonaisarvosanan.

Erityisinä vahvuuksina OP Kodilla nähtiin luotettavuus, asiantunteva palvelu, paikallinen asiantuntemus ja aktiivinen yhteydenpito asiakkaisiin.

Mäkelä sanoo, että tutkimuksen tulosta arvostetaan korkealle OP Kodissa, koska myös yrityksessä luotettavuus koetaan tärkeäksi arvoksi.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät