Kahvila helmi aloitti Paavolantorilla

Mainos[adrotate banner="3"]

Paavolantorin keskusaulan yhteyteen on avattu Kahvila helmi. Helmessä myydään myös pientuottajien elintarvikkeita.

Kahvila helmen valikoimaan kuuluvat muunmuassa täytetyt sämpylät, pullat ja piirakat, muffinsit, kuivakakut ja monet muut herkut. Niitä voi nauttia paitsi paikanpäällä, myös ostaa mukaan tai tilata valmiiksi haluamaansa leipomustaan haluamansa määrän.

MAINOS
Kahvila helmessä myydään myös Järviseudun pientuottajien elintarvikkeita. Uusienkin tuottajien tuotteita mahtuu vielä myyntiin!

Suurin osa kahvilassa myytävistä leivonnaisista on tehty paikan päällä laadusta tinkimättä. Niissä on konstailematon ja tuttu kotona leivotun maku, sekä järkevä hinta. Kahvilan toiminnasta ja leipomisesta vastaa osaamisestaan tunnettu Katri Rentola. Katrin kanssa asiakkaita palvelee Irja Joensuu.

Katri kertoo, että hänelle leipominen on intohimo ja kun paikka tuli auki, hän koki että viimein löytyi työ, jossa hän pääsee tekemään juuri sitä mistä pitää eniten. Katri on ammatiltaan suurtalouskokki, mutta mieluisin alue hänelle on aina ollut leipominen.

Kahvilasta saa myös gluteenittomia tuotteita.

Kahvila on avoinna arkisin kello 9-16, joten siellä on kätevä pistäytyä vaikkapa työpäivän välissä iltapäivä- tai aamupäiväkahvilla. Aukioloaikoja pidennetään jatkossa mahdollisuuksien mukaan.

Tällä hetkellä kahvivalikoimissa on peruskahvi, mutta Irja Joensuu kertoo että valikoimaa on ajan myötä tarkoitus laajentaa. Kahvilan tarjontaa tullaan muutoinkin jatkuvasti kehittämään asiakkaiden toiveiden mukaan.

Eri tuottajien tuotteita myydään Kahvila helmissä alusta asti. Myymälälle varatussa osassa on tilaa riittävät pääasiassa elintarvikkeiden myyntiin.

Myyntiin saadaan muun muassa Juha Peltokankaan Lappajärvestä kalastamat ahven- ja kuhafileet, soinilaiset Tohnin kotijuustot, Peltoniemen marjavalmisteet, Helka Emilian itse tehdyt sinapit sekä Möljän tilan mansikkamehut.

Valikoimaan mahtuu vielä runsaasti tuottajien viileästä, pakasteesta ja kuivahyllystä myytäviä herkkuja, joten kannattaa olla yhteydessä kahvilaan!


Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliPerttu Ruuskalle Kultanen maila
Seuraava artikkeliKaksi uutta koronavirustartuntaa Etelä-Pohjanmaalla