21.7 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Perttu Ruuskalle Kultanen maila

Sotkamon Jymyn Niko Korhonen on valittu kautta aikain ensimmäisenä sekä vuoden pesäpalloilijaksi että pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi samalla kaudella.

Jyväskyläläisen Kirittärien Emma Körkkö oli puolestaan jo laittaa räpylän ja mailan naulaan, mutta nousi jatkopäätöksensä jälkeen vuoden naispesäpalloilijaksi toista kertaa urallaan.

MAINOS

Pesäpallokauden parhaat palkittiin Ruudun suorassa lähetyksessä, kun perinteinen päätösristeily jouduttiin perumaan koronatilanteen takia.

Miesten vuoden lukkarin pysti on vanhin pesäpallossa yhä jaettava henkilökohtainen palkinto. Parhaina lukkareina palkittiin kauden 2018 malliin Kouvolan Pallonlyöjien Janne Kivipelto ja Kirittärien Mari Mantsinen.

Pelaajien itsensä äänestämänä parhaan sisäpelaajan kultaisen mailan saivat tamperelaisen Manse PP:n Virpi Hukka ja Vimpelin Vedon Perttu Ruuska.

Ulkopelaajalle annettavan kultaisen räpylän vastaanottivat Emma Körkkö ja Kouvolan Pallonlyöjien Valtteri Luoma. Parhaan tuomarin kultaisen pillin saajaksi pelaajat äänestivät Ossi Muuraisen.

Vain Körkkö ja Sirpa Pollari ovat yltäneet neljään kultaisen räpylän valintaan. Lisäksi Körköllä on kultainen maila kaudelta 2016, mikä tarkoittaa kautta aikain ennätysmäärää (5) pelaajien äänestämiä palkintoja.

Ruuska ja Karttunen jälleen vuoden nuoret pesäpalloilijat

Vuoden pesäpalloseuraksi arvostettiin miesten ja poikien Suomen mestaruuden voittanut Sotkamon Jymy.

Vuoden pelinjohtajana palkittiin Jani Komulainen ja tämän poika Aapo Komulainen vuoden tulokkaana sekä vuoden poikalukkarina.

Vimpelin Vedon Perttu Ruuska nousi vahvaan rooliin joukkueensa lukkarina, voitti kärkilyöntitilaston ja pokkasi historiallisesti peräti neljännen peräkkäisen vuoden poikapesäpalloilijan pystin.

Aiemmin Hannu Kiukkonen on vienyt tittelin kahdesti. Kirittärien Venla Karttunen puolestaan debytoi Superpesiksessä kaudella 2018 ja on siitä lähtien päättänyt kautensa kolme kertaa peräkkäin mestaruusjuhliin. Vuoden tyttöpesäpalloilijan palkinto on Karttuselle toinen peräkkäinen.

Vuoden junioriseurana ja suurimmasta lisenssimäärästä palkittiin laadukkaasta lasten ja nuorten toiminnastaan tunnettu Oulun Lippo Juniorit.

Eniten lisenssimääräänsä kasvatti korona-ajan poikkeusoloista huolimatta Napapiirin Pesis-Team Rovaniemeltä. Olosuhdepalkinnolla kiiteltiin Kiteen kaupunkia ja Kiteen Pallo -90:tä perinteikkään Rantakentän uudesta ilmeestä.

Henri Heikkilä ja Ella Reiman Ykköspesiksen parhaat

Ykköspesiksen vuoden pelinjohtajat, Haminan Palloilijoiden Juho Kaikko ja helsinkiläisen Roihun Tommi Nevala, luotsasivat joukkueensa Superpesikseen kaudelle 2021.

Sarjan parhaat pelaajat ovat seurojen omia kasvatteja. Ykköspesiksen vuoden pesäpalloilijoina palkittiin Haminan Henri Heikkilä ja Roihun Ella Reiman.

Parhaiksi lukkareiksi Ykköspesiksessä arvostettiin Haminassa jo kolme kautta pelannut helsinkiläisen Roihun kasvatti Matias Hangasmaa ja Mailajuniorien nuori lupaus Tea Santahuhta Kankaanpäästä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät