7.2 C
Alajärvi
keskiviikko 04.10.2023
spot_img
MAINOS

Lokerotien asuntojen kunnostus alkaa Soinissa

Soinin kunnanhallitus päätti kokouksessaan maanantai-iltana, että Lokerotien asuntojen kunnostus lähtee käyntiin. Lokerotiellä on kahdessa rivitalossa yhteensä kahdeksan asuntoa, joista neljä on tällä hetkellä vuokrattu.

Kohteiden salaojitus uusitaan sekä tehdään tarvittavat ympäristön maanmuokkaukset vesien ohjaamiseksi.

Sisätiloihin tehdään läpivientien tiivistyskorjaus sekä pintaremonttia ja sähkösaneerausta tarpeen mukaan. Vuoden 2021 talousarvioon varataan loppurahoitus. Kunnanhallitus merkitsi tilanteen tiedokseen.

MAINOS

Hyväksyttiin osakekauppa, jolla ns. Kombihallista myydään 317 neliön tilat Sami Siroselle perustettavan yhtiön lukuun. Kauppahinta on 64250 euroa.

Vaasan hallinto-oikeus 6.10. päätöksellään todennut, että kunnanvaltuustossa 18.12.2017 hyväksytty Korkeamaan tuulivoimakaava ei ole lainvastainen. Kaavaan on merkitty 19 tuulivoimalaa.

Hyväksyttiin kaavoitusmäärärahojen käyttötarkoituksen muutos siten, että jo tänä vuonna voidaan aloittaa rantaosayleiskaavojen päivitysprosessi.

Marja-Elina Puronhaara on hakenut eroa kunnallisista luottamustoimista paikkakunnalta pois muuton vuoksi. Valtuustoon hänen tilalleen nousee Maija Rannila.

Tiedoksi merkittiin valtion lisätuki kunnille koronasta ja veroperustemuutoksista. Tälle vuodelle lisätukea tulee Soinille n. 530000 euroa, josta 177000 euroa peritään pois vuosina 2021 ja 2022.

Hautakyläsalin vuokraushintoja tarkistettiin hiukan. Tila on erinomainen sisä- ja ulkotiloiltaan erilaisiin juhliin ja kokouksiin.

Asunnon ostajan tukea myönnettiin kolmelle perheelle yhteensä 9440 euroa. Kunta tukee asunnon ostajia ja rakentajia 40 eurolla neliö aina sataan neliöön saakka.

Vuoden 2021 alusta kunnan paperilaskutuksiin lisätään kolmen euron laskutuslisä. Loppuvuoden laskutuksen yhteydessä annetaan tarkempia ohjeita sähköisen laskun valinnasta.

Kopiokoneiden vuokraukset on kilpailutettu ja kilpailutuksen myötä kopiontikulut laskevat merkittävästi. Uusi kopiokonetoimittaja on Canon Oy.

Liikekeskuksen piha-alueella oleva entinen grillirakennus annetaan työpajan käyttöön 800 euron vuosivuokralla. Tilassa tullaan mm. myymään työpajan valmistamia tuotteita. Tila tulee käyttöön jo joulumyyntiin.

Soini 130 vuotisjuhlarahastosta käytetään 10000 euroa Herttualan tontin kunnostukseen. Asiaa valmistelee työryhmä ja jotain toimenpiteitä tulee jo ensi kesäksi.

Kuussoten alueelle on perustettu kiinteistötoimikunta, joka tekee tilatarpeista kokonaisvaltaisen suunnitelman. Soinin edustajaksi nimettiin Juha-Pekka Keisala ja varalle Mikko Källi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät