Jasmiina Ahon viisivuotias Julius valloittaa raviratoja

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpeliläinen Jasmiina Aho on ollut hevostyttö koko ikänsä, sillä kipinä lajin pariin syntyi jo pikkutyttönä, kun hänen vaarillaan, isänsä isällä, oli hevosia.

Innostus heppoihin muuttui pian harrastukseksi. Jasmiina alkoi harrastaa ratsastusta, mutta jo 15 vuoden iässä ravihevoset tulivat mukaan kuvioon. Ravihevoset ovat edelleen Jasmiinan harrastus, vaikka ne vievätkin naisen kaiken vapaa-ajan.

MAINOS
Ruotsin Bodenissa syyskuussa Jasmiina Ahon Just A Flirt voitti komeasti samana iltana sekä karsinnan että finaalin!

Jasmiina on työskennellyt maatalouslomittajana vuodesta 2000. – Maatalouslomittajan työ on hyvin mahdollistanut minulle hevosten valmennuksen ja kilpailuttamisen. Kiitos siitä kuuluu myös Alajärven lomatoimistolle, Jasmiina sanoo.

Vimpelistä ei löydy ravihevosen valmennukseen harjoituspaikkoja, mutta naapurikunnista niitä löytyy. – Kaustisen raviradalla käyn ajamassa intervallityyppiset harjoitukset ja Perhossa taas käydään tekemässä muut treenit. Lisäksi Lappajärven Halkosaaresta löytyy hyvä harjoitusrata!

Tällä hetkellä Jasmiinalla on kaksi omaa hevosta ja toinen niistä, Just A Flirt, eli Julius, on starttihevonen. Toinen on siitostammaksi ostettu kuusivuotias, lämminverinen sekin, joka varsoo ensi kesänä ensimmäistä kertaa.

– Just A Flirt on viisivuotias ruuna, jonka olen itse kasvattanut, Jasmiina kertoo. – Se opetettiin ensin 1,5 vuotiaana ajolle ja siitä lähtien olen valmentanut hevosta itse.

Vasta nyt viisi vuotiaana Julius on tehnyt parhaan kautensa.

– Juliuksella on ajettu 33 starttia totosijoin 8-4-5, eli kahdeksan voittoa, neljä kakkossijaa ja viisi kolmatta sijaa, ja se on voittanut 33000 euroa palkintorahoja.

Tänä kesänä Julius on muun muassa voittanut Aki Järvelän ohjastamana Kaustisella OmaSäästöpankki Challenge Finaalin. Myös Ruotsin Bodenissa 24.9. samana iltana ajetut sekä karsinta että finaali toivat voitot Suomeen ja Vimpeliin!

Bodenissa Juliusta ohjasti Hannu Torvinen Jämsästä, joka 28 vuoden iästään huolimatta on kolmen parhaan ohjastajan joukossa Suomen tilastoissa!

Seuraavaksi ruunan tähtäin on Lahdessa 29.10. ajettava Jokimaa Tekee Tähtiä -karsinta! Mahdollinen finaali ajetaan 7.11. Lahdessa, sinne pääsevät karsintojen voittajat, maksimissaan 12 hevosta. Mukaan karsintoihin on ilmoittautunut 138 hevosta.

– Julius on meidän perheen yhteinen ja sen omistajana ovat myös lapseni Aleksandra Rantala ja Anselmi Ylitalo.

Haaveena Jasmiinalla on lasten lennettyä pesästä muutto ulkomaille hevoshommiin joko Ranskaan tai Ruotsiin, joissa raviurheilua arvostetaan eri lailla kuin Suomessa!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliKaksi uutta tartuntaa
Seuraava artikkeliKoronajoukkoaltistuminen Liuhtarin alakoululla Lapualla