10.5 C
Alajärvi
sunnuntai 01.10.2023
spot_img
MAINOS

Lahjoita sydäniskureihin – pienkeräys jatkuu

Ähtärinjärven Sydänyhdistys aloitti haastekampanjan sydäniskureiden hankkimista varten Ylävesien yön markkinatorilla elokuun lopussa.

Haastekampanjaa olivat vauhdittamassa ”Iskua Etelä-Pohjanmaalle” -hankekoordinaattori Minna Laihorinne ja E-P:n Sydänpiirin toiminnanjohtaja Heidi Karjanlahti yhdistyksen oman väen lisäksi.

Haastekampanja sai myönteisen vastaanoton. Toivottiin, että iskuri sijoitettaisiin keskeiselle paikalle, jolloin se olisi kaikkien saatavilla.

MAINOS

Alueen yhdistysten, yritysten ja asukkaiden tulisi nyt herätä lahjoittamaan sydäniskuria varten, jotta hanke tuottaisi tulosta. Ilahduttavaa on, että useat yksityishenkilöt ovat jo aktiivisesti toimineet lahjoittajina.
Lahjoittajilla on mahdollisuus esittää toivomus iskurin sijoituspaikasta.

Soinissa sydäniskurin hankinta on otettu sydämen asiaksi. Siellä puhalletaan yhteen hiileen ja ainakin yhden maallikkoiskurin osto onnistuu. Tähän mennessä (20.10.) lahjoittajina ovat olleet mm. Soinin Apteekki, Yrittäjät ry, Lions Club, EL Soini, Kuntokulma ja moni soinilainen. Ähtärinjärven Sydänyhdistys toivookin, että myös Ähtäri ja Lehtimäki lähtisivät innokkaasti mukaan keräykseen.

Haastekampanjaa varten on Ähtärinjärven Sydänyhdistys hankkinut pienkeräysluvan (RA/2020/993), joka on voimassa 27.11. asti.

Kuluneen parin kuukauden aikana ”lahjoita sydäniskureihin” -sydämiä ja muita tiedotteita on jaettu toiminta-alueen eli Ähtärin, Soinin ja Lehtimäen yrityksille, yhdistyksille ja yksityishenkilöille. Vielä on kuukauden päivät aikaa osallistua elintärkeän asian hyväksi eli sydäniskurin haastekeräykseen, jonka tilinumero on FI89 4108 0011 6558 52.

Tavoitteena on, että maaseudun toimijoiden ja erityisesti haja-asutusalueiden asukkaiden sydänterveys ja turvallisuus vahvistuu elvytystaidon ja sydäniskurien lisääntymisen myötä. Iskua Etelä-Pohjanmaalle -elvytystaitoja ja sydäniskureita kyliin -hankkeen kautta on mahdollista saada valmennusta ja opastusta. Koulutus on ilmaista.

Ota yhteyttä hankkeen vetäjään Minna Laihorinteeseen (050) 540 5577. Lisätietoja saa myös sydänyhdistyksen yhdyshenkilöiltä: Soini/Merja Källi (040 8267 136), Lehtimäki/Maija Välisaari (040 5876 332) ja Ähtäri/Saara Ylä-Kaarre (050 3306 726).

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät