Kalevalaiseen jäsenkorjaukseen neljä uutta osaajaa Lappajärven ja Vimpelin alueelle

Mainos[adrotate banner="3"]

Kalevalainen jäsenkorjaus on kehon kokonaisvaltaista hoitoa, joka sopii kaiken ikäisille. Siinä ihmistä hoidetaan jalkapohjista aina päälakeen asti.
Jäsenkorjauksessa pehmitetään jalkojen, selän ja käsien lihaksia sekä parannetaan nivelten, lihasten ja sidekudosten liikkuvuutta.

Nyt tämä vanhin ja tehokkain, mutta kivuton suomalainen mobilisaatiohoito on saanut neljä uutta osaajaa alueellemme, kun kisällit Susanna Mäkinen, Satu Orava, Keijo Väkeväinen ja Sari Sulkakoski ovat marraskuulla valmistautumassa näyttötutkintoonsa.

MAINOS

Sen, ja vähintään 300 annetun hoidon myötä heistä valmistuu virallisesti kalevalaisia jäsenkorjaajia.

Kaikki neljä kisälliä aloittivat opiskelut samaan aikaan keväällä 2018.
Kisälleistä Sari Sulkakosken hierontatilat löytyvät hotelli Kivitipusta.

Sarin taustat ovat monipuoliset maatalousyrittäjästä kuljetusalalle ja aina siivous- ja ravintola-alalle saakka. Sari asuu Kortesjärvellä. Kalevalaisen jäsenkorjauksen ja hieronnan lisäksi Sari antaa myös vyöhyketerapeuttisia raskausajan- ja vauvahierontaa.

Keijo Väkeväinen on niin ikään ollut aikanaan maatalousyrittäjä, mutta totesi pienen tilan tarjoavan työtä, mutta ei toimeentuloa. Niinpä mies vaihtoi alaa ja on toiminut hierojana jo vuoden 2016 alusta lukien. Hoitotilat hänellä on Lappajärven virastotalolla.

Susanna Mäkinen on Vimpelistä ja toiminut aiemmin yrittäjänä. Ongelmaksi Susannallakin muodostui se, että pienyrittäjänä riitti työtä muttei riittävää toimeentuloa.

Hetken aikaa Susanna oli töissä mm. grillillä ja henkilökohtaisena avustajana miettien samalla, että jonkin uuden ammatinkin voisi vielä opiskella. Tällä hetkellä hän on opiskelun lisäksi osa-aikatyössä.

Mahdollisuus opiskella kalevalaista jäsenkorjausta tuli tähän kohtaan sopivasti ja sillä tiellä ollaan – nyt Susanna opiskelee jo vyöhyketerapiaakin. Hoitotilat hänellä on Vimpelissä.

Satu Oravan yritys on Hyvinvointikeskus Satumaa Lappajärvellä. -Missioni on tuottaa ja tarjota hius- ja hyvinvointipalveluja kaiken ikäisille. Eli toiminta-ajatuksena ja visiona on ihmisen kokonaisvaltainen hoito ja hyvinvointi.

– Olen kiinnostunut stressinhallintaan vaikuttavista hoitomuodoista. Näitä ovat mm. Intialainen päähieronta, Kalevalaisen jäsenkorjauksen lisäksi. Myös Lpg hoidot tasapainottavat elimistöä.

– Maaseutuyrittäjyys on ihan oma lukunsa, täällä on omat sesonki aikansa, mutta välillä tulee myös hiljaisia jaksoja.

– Mitä monipuolisempi on palvelujen valikoima, sen turvallisempaa on olla yrittäjänä. Jos jokin huolettaa, niin juuri tuo maaseutujen autioituminen. Erilaiset kivunhoitomenetelmät saavat kivusta kärsivät tulemaan hoitajan perässä pitkienkin matkojen päästä.

Kaikki kisällit ovat innostuneita saamastaan opista. Harmillista on, että kaikin paikoin tätä hoitomuotoa ei tunneta kovin hyvin. Susanna kertoo että Vimpeliin hänelle tulee paljon asiakkaita Alajärven suunnasta ja siellä Kalevalainen jäsenkorjaus on entuudestaan tuttua, mutta samoin ei ole muualla.

Kisällit vakuuttavat, että kalevalaiseen jäsenkorjaukseen ei liity mitään mystiikkaa eikä magiaa, vaan se on turvallista mobilisointia. – Me emme niksauttele!

Hoidossa pyritään palauttamaan hoidettavan elintoiminnat normaaliin tilaan fysiologisia liikeratoja hyväksi käyttäen.

Siinä verenkierto, hermotoiminta, nestekierto kudoksissa sekä energiajärjestelmä vapautetaan takaisin normaaliin tilaansa, jossa kehon puolustuksella ei ole enää tarvetta. Kokonaisvaltainen hoito on myös psykofyysinen ja se auttaa myös stressioireista kärsivää.

Käsittelyssä pehmyt- ja sidekudokset, kalvorakenteet, faskiat, kudosnesteet, nivelet, jänteet ja lihakset tasapainotetaan, jolloin jo muodostuneet puolierot tasoittuvat ja ryhti oikenee. Myös jalkojen mittaerot tasoittuvat, jollei kysymyksessä ole synnynnäinen jalkojen mittaero.

Hoito sopiikin likimain kaikille vauvasta vaariin. Rajoitukset hoidon suhteen ovat pitkälti samat kuin perinteisessä hieronnassa, eli esimerkiksi syöpähoitojen, flunssan ja muiden tulehdustilojen yhteydessä hoitoon ei voi tulla. Jos on epävarma, kannattaa aina varmistaa asia lääkäriltään.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliSairaanhoitopiirin alueella on siirrytty kiihtymisvaiheesta perustasoon
Seuraava artikkeliLahjoita sydäniskureihin – pienkeräys jatkuu