13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Kujala luennoi sotasukupolven historiasta kirjastossa

Sota-ajan kotirintamahistoriaa tutkinut tohtori, kirjailija Erkki Kujala luennoi torstaina 5.11. Alajärven kirjastossa sotasukupolven elämäntarinasta otsikolla ”Riisitautisukupolvesta hyvinvointiyhteiskunnan rakentajiksi.”

Luennossaan Kujala käy läpi sotien jälkeistä lähihistoriaa kertoen, miten nälällä ja työllä kasvatetut sotasukupolven lapset nostivat köyhän Suomen hyvinvointivaltioksi.

MAINOS

Talvisodan aikana syntyneeltä toholampilaiselta Erkki Kujalalta ilmestyi omaelämäkertakirja viime joulun alla kustantamo Maahenki Oy:n omakirja-sarjassa.

Sisulla ja sydämellä -kirja kertoo nimensä mukaisesti Kujalan monivaiheisen elämäntarinan kansakoulupohjaisesta halsualaisesta maanviljelijästä palkituksi dokumenttitoimittajaksi ja yhteiskuntatieteiden tohtoriksi. Kaikki opintonsa hän on tehnyt porras portaalta edeten radio- ja televisiotoimittajan työn ohessa.

Kirja kertoo, kuinka kivinen tämä lähes ainutlaatuinen tie on ollut työn ja monien muiden tehtävien sekä harrastusten rinnalla. Kirja sisältää myös paljon suomalaista lähihistoriaa.

Luennossaan Kujala peilaa yhteiskunnan sodanjälkeistä kehitystä yleisellä tasolla elämäkertansa pohjalta yksilön kokemusten kautta. Hän pohtii myös nykyajan menoa ja kysyy entä nyt?

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät