Tapio Höykinpuro kokosi elämänmakuiset pakinansa kirjaksi

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärveläinen Tapio Höykinpuro on jo vuosien ajan kirjoitellut humoristisia, itseironisia pakinoita ja juttuja, aikoinaan moniin lehtiin ja sittemmin sosiaaliseen mediaan.

Vuosien varrella moni on hänelle todennut, että nämä elämänmakuiset tarinat pitäisi koostaa kirjaksi.

MAINOS

Aluksi Tapio ei moisesta innostunut, mutta jossain vaiheessa asia alkoi pyöriä mielessä ja kolme vuotta sitten hän jo alkoi miettiä sitä tosissaan.

– Aina asia kuitenkin jostain syystä jäi. Vuosi sitten kyselin jo tarjouksiakin, mutta sitten alkoi tuntua etten mitenkään osaisi lajitella kirjaan sopivia tarinoita satojen kirjoittamieni pakinoiden joukosta.

Höykinpuro kyseli tuolloin neuvoa asiaan mm. dekkarikirjailija Matti Rönkältä, ja kun kevättalvella korona-aika iski ja ihmisten mielet olivat synkkiä, oli viimein aika laittaa tarinat yksien kansien väliin.

– Tuntui että tämä olisi se oikea aika Ihmisten mielet olivat niin synkkiä, että siihen olisi hyvä antaa muuta ajateltavaa ja huumoria.

Projektin edetessä Höykinpuro tutustui soinilaiseen kuvataiteilija Mai Syrjälään, joka tutustuttuaan Tapion teksteihin teki kirjaan kannet ja muutamaan tarinaan osuvan kuvan, joka täydentää kertomusta oivallisesti.

– Kuvat ovat aidosti tarinan mukaisia, Mai tuntui ymmärtävän jopa sen, minkä näköisiksi itse olin tarinan ihmiset kuvitellut.

Tapio Höykinpuron kirjan nimenä on Purohaukan pakinoita. Näitä pieniä tarinoita on kirjassa mukana toistasataa ja ne kertovat arkisista asioista huumorin pilke silmäkulmassa.

– Elämään pitää suhtautua vakavasti, mutta iloiten, Höykinpuro sanoo ja toivoo, että kirjan lukija ei kiirehdi, vaan tarinoita pitää lukea rauhassa ja ajatuksella, vaikka vain tarinan kerrallaan.

Tapiolle itselleen suhteutuminen omiin töppäilyihin on aina ollut sitä, että vaikka juuri sillä hetkellä harmittaa, niin jälkikäteen tilanteesta kuin tilanteesta löytyy myös se hauska puoli. Kun tähän lisätään hyvä mielikuvitus, niin lopputulemana ovat muitakin viihdyttävät fiktiiviset tositarinat!

Niitä tarinoita on kertynyt niin paljon, että ainekset toiseenkin kirjaan olisivat jo valmiina. Sitä, koska se julkaistaan ei vielä tiedä. – Kotona voi nimittäin kontrolli olla kovakin siitä, millaisia juttuja passaa kirjaan laittaa, Tapio nauraa.

Purohaukan pakinoita -kirjaa voi ostaa tekijältä ja sen virallinen julkistustilaisuus on torstaina 12.11. kello 17.30 Alajärven kirjastossa. Tätä ennen nautitaan kahvit!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliJanne Mäkelä jatkaa Vedossa
Seuraava artikkeliViikonlopulta ei uusia tartuntoja