14.2 C
Alajärvi
sunnuntai 24.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Lehtimäen terveysaseman palvelut jatkuvat rajoitetusti

Lehtimäen terveysaseman jatko on puhuttanut alueen asukkaita. Palvelua tarvitaan ja sen menettämistä pelättiin, sillä terveysaseman sulkeminen välähti Alajärven kaupungin säästölistalla jokin aika sitten.

Alajärven kaupungin peruspalvelujohtaja Tanja Penninkangas kuitenkin kertoo, että Lehtimäen terveysaseman sulkeminen ei enää ole ajankohtainen asia, vaikka kaupunginvaltuusto ei sitä 26. lokakuuta pitämässään kokouksessa käsitellytkään.

– Alajärven kaupungin hallintosäännön mukaan perusturvalautakunta toimii perusterveydenhuollon ja siihen läheisesti liittyvän sosiaalitoimen tehtävien osalta jäsenkuntien palvelujen järjestäjänä. Tämä tarkoittaa sitä, että perusturvalautakunta päättää Lehtimäen terveysasemaa koskevasta asiasta, Tanja Penninkangas kertoo.

MAINOS

– Asiaa ei kuitenkaan viedä perusturvalautakunnan käsiteltäväksi, sillä Alajärven kaupunginhallitus linjasi 19. lokakuuta, että kyseinen asia otetaan pois niin sanotulta säästölistalta.

Adressi luovutetaan

Lehtimäen alueella asuvat asukkaat ovat viimeisten viikkojen aikana keränneet nimiä kuntalaisadressiin, jossa puhutaan terveysaseman sekä vanhainkodin säilymisen puolesta. Adressi sai yli 700 allekirjoitusta.

Helinä Mesiäislehto-Soukka otti minuun yhteyttä viime viikolla ja sovimme tapaamisesta. Vien vetoomuksen edelleen tiedoksi perusturvalautakuntaan 17. marraskuuta, Penninkangas kertoo.

Penninkangas toteaa, että Lehtimäen terveysaseman toimintaa tulisi sopeuttaa asiakkaiden palvelutarpeiden mukaisesti. Näin on jo tehtykin, sillä esimerkiksi jatkossa sairaanhoitajan palveluita tarjotaan Lehtimäen terveysasemalla maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin.

Muita asiantuntijahoitajia ovat muun muassa depressiohoitaja kerran viikossa, päihdehoitaja kaksi kertaa viikossa, työterveyshoitaja kaksi kertaa kuukaudessa, diabeteshoitaja kerran viikossa, fysioterapeutti kaksi kertaa kuukaudessa ja muistihoitaja kerran kuukaudessa.

Lisäksi suun terveydenhuollon palveluita tarjotaan kahtena päivän viikossa ja terveyskeskuslääkärin palveluja kerran viikossa maanantaisin. Asiantuntijapalveluita tarjotaan jatkossa neljänä päivänä viikossa palvelutarpeen mukaan ajanvarauksella.

Laboratoriotoiminnot ovat Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alaista toimintaa ja laboratorionäytteenotto tapahtuu ainoastaan ajanvarauksella. Lehtimäellä laboratorionäytteitä otetaan maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 7.15-11.

Toiminnot ajanvarauksella

Lehtimäen terveysasemalla on ensi viikosta lähtien sairaanhoitaja paikalla maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 8-14 sekä torstaisin kello 8-11. Asiakkaita on vastaanottamassa sairaanhoitaja Maria Averjanov.

– Teen puoliksi sairaanhoitajan pestiä sekä Lehtimäen terveysasemalla että asumispalveluyksikkö Wilhelmiinassa. Asiakkaat ovat tottuneet tulemaan suoraan terveysaseman luukulle kysymään tutulta hoitajalta esimerkiksi lääkäriin aikoja tai vaikkapa laboratoriotuloksia, Maria kertoo.

– Jatkossa olisi kuitenkin hienoa, jos toiminnot tehtäisiin ajanvarauksella ja esimerkiksi laboratoriokyselyt puhelimitse. Näin voimme palvella kaikkia asiakkaita tehokkaasti ja oikeaan aikaan.

Lehtimäen terveysaseman palveluja toivotaan asiakkaiden käyttävän jatkossakin, vaikka palvelut toimivatkin jatkossa hieman rajoitetummin. Vain käytetyt palvelut säilyvät ja niitä voidaan mahdollisesti kehittää tulevaisuudessa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät