-11.3 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Tiklistä Vimpelin Vuoden yritys

Vimpelin Yrittäjät on valinnut Tikli Group Oy:n Vuoden yritykseksi. Vuonna 1988 Tikaslinja-nimellä perustettu yhtiö on erikoistunut alumiinituotteisiin ja alumiinin jatkojalostukseen.

Vuoden yritys -tunnustuksen perusteluna on Tiklin vakaa usko tulevaisuuteen, josta konkreettisin esimerkki on elokuussa toteutettu merkittävä yrityskauppa. Tikli Group hankki omistukseensa pitkään Sastamalan Mouhijärvellä toimineen tilauskonepaja Honpumet Oy:n.

Tiklin juuret ulottuvat 1960-luvun alkupuolelle saakka. Nykymuotoisen Tiklin tarina alkoi 80-luvun loppupuolella viisi henkilöä työllistäneenä mikroyrityksenä, kun nykyisen Plastec Oy:n tiloissa ryhdyttiin valmistamaan teollisesti Tikli-kattoturvatuotteita.

MAINOS

Kolmisenkymmentä vuotta myöhemmin yrityksen liikevaihto on 11 miljoonan euron tietämissä, konsernin työllistäessä 90 henkilöä.

Vimpelissä Tiklin palveluksessa on nelisenkymmentä henkilöä. Tiklin asiakkaita ovat teollisuuden ja rakennusteollisuuden toimijat. Kuluttajatuotteet menevät asiakkaille rautakauppojen kautta.

Kasvun ja kehityksen tiellä

Tiklin päätuotteita ovat alumiinitikkaat, -telineet ja -ovet sekä vesivaa’at. Tiklin toiminta nojaa jatkuvaan tuotekehitykseen, josta uusimpia ovat aidat ja -katokset sekä liikuteltavat työtilat. Yrityksen tuotteille on myönnetty Avainlippu-tunnus.

Toimitusjohtaja Pasi Arvola kertoo Vimpelin Yrittäjiltä saadun tunnustuksen tuovan syksyyn iloa ja intoa. Korona on vaikuttanut myös Tikliin ja vuosi on ollut vaikea, mutta tulevaan on jo panostettu.

– Jatkuva investointi on olennainen osa kasvustrategiaamme. Haluamme kasvaa ja kehittyä. Teemme liiketoimintastrategian aina viideksi vuodeksi ja stepit mietitään etukäteen. Meillä on selkeä visio, mihin suuntaan mennään. Emme tinkineet tulevaisuudentavoitteistamme.

Tiklissä haistellaan Arvolan mukaan jatkuvasti uusia tapoja toimia. Tiklissä tehdään 3D-tulostusta, joka voi olla metallialankin tulevaisuutta. 3D-tulostusta ollaan kiinnostuneita tarjoamaan myös yrityksen ulkopuolelle.

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa (vas.), Vimpelin Yrittäjien hallituksen jäsen Samuli Salmela ja yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Timo Vesala luovuttivat Vuoden yritys -huomionosoituksen perjantaina Tikli Group Oy:lle.

Vimpelin Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Timo Vesala huomioi elokuisen yrityskaupan olevan Vimpelin mittakaavassa merkittävän.

– Katsomme, että Sastamalan-toimipisteen työntekijät ovat vimpeliläisiä työntekijöitä. Meidän kylään 40 uutta työpaikkaa on merkittävä lisäys.

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa komppaa Vesalaa nostamalla esiin tikiläisten tulevaisuudenuskon.

– Tällaisella toiminnalla voidaan olla esimerkkinä jollekin toiselle yritykselle.

Työntekijät avainasemassa

Palkitulle alumiinin moniosaajalle tuorein tunnustus on sekä yrityksen paikallisten omistajien että yrityksen työntekijöiden yhteinen juttu. Pasi Arvola ja hallituksen puheenjohtajana toimiva Timo Mastokangas painottavat, että ilman hyvää henkilökuntaa ei tunnustusta olisi saatu.

– Hyvä, osaava ja sitoutunut henkilökunta luo vankan pohjan yrityksen hyvälle toiminnalle. Työntekijämme ovat sitoutuneet työpaikkaan ja meillä on pitkiä työsuhteita. Vimpelin-toimipisteen työntekijöistä kaksi kolmasosaa tulee Vimpelistä ja kolmasosa Alajärveltä ja Lappajärveltä, summaa Arvola.

Järviseudun ammatti-instituutin kanssa tehtävä yhteistyö tarjoaa Tiklille mahdollisuuden saada koulutettua ja osaavaa työvoimaa yrityksen palvelukseen.

Tikli harjoittaa välillistä vientiä Eurooppaan. Vähäistä vientiä on myös Venäjän suuntaan. Tiklillä on käytettävissään yhteensä noin 12 000 neliömetrin tuotantotilat Vimpelissä ja Mouhijärvellä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät