21.7 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Lehtimäen tautiryppäässä nyt 12 tartuntaa

Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella on todettu seitsemän uutta COVID -19 –tartuntaa maanantain 16.11. aikana. Tällä hetkellä Lehtimäen tartuntaryppääseen liittyy 12 positiivista tartuntaa.

Uusien tartuntojen johdosta Alajärven Lehtimäen kaupunginosa on siirtynyt alueena pandemian perustasolta kiihtymisvaiheeseen.

MAINOS

Uudet tartunnan liittyvät aiempaan tunnettuun tartuntaketjuun. Tartunnan saaneet on asetettu eristyksiin. Tällä hetkellä altistuneita on Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella noin sata ja heidät on asetettu karanteeniin. Altistuneissa on paljon ikäihmisiä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä.

On ensiarvoisen tärkeää, että kuntalaiset huolehtivat hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä. Etelä-Pohjanmaalla on voimassa kiihtymisvaiheen kasvomaskisuositus. Kasvomaskien käyttöä tulee tehostaa merkittävästi kaikissa sosiaalisissa tilanteissa. Flunssaisena ei pidä liikkua missään.

Kasvomaskeja suositellaan käytettävän seuraavissa tilanteissa:

– Joukkoliikenteessä, jossa on lähikontakteja, ei aina voida välttää.

– Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

– Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

– Toisen asteen oppilaitoksissa

– Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.
Julkisia sisätiloja ovat esim. kaupat ja ostoskeskukset, postit, pankit, kirjastot ja muut
vastaavat sisätilat, uimahallit, maauimalat, kylpylät ja saunat (yleiset tilat ja pukeutumistilat), kirkot ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilat, konserttisalit ja muut elävän
musiikin esittämiseen käytettävät tilat, liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävät tilat, teatterit, elokuvateatterit, museot ja galleriat, huvi- ja teemapuistot, festivaalit, markkinat, kongressi- ja messukeskukset sekä muut tapahtumien järjestämiseen käytettävät tilat.

Koronaan viittaavien oireiden ilmaantuessa pyydetään ottamaan yhteyttä Järvi-Pohjanmaan
terveyskeskukseen (p.06 2412 7700), tai sen ollessa suljettuna maakunnalliseen Päivystysapuun 116117.

Varotoimenpiteinä perusturvan ja sivistystoimen toimintaan tehdään seuraavat muutokset, jotka ovat voimassa 30.11.2020 saakka.

– Lehtimäen toimintakeskus suljetaan.

– Lehtimäen tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen yksiköihin annetaan vahva suositus, että niissä ei vierailla (pl. saattohoidossa olevat asukkaat).

– Työpaja Kipinä suljetaan.

– Taimelan koululle annetaan ohjeet etäopetukseen siirtymisestä, mikäli tartuntatilanne pahenee. Mahdollisista koulunkäyntiin liittyvistä muutoksista tiedotetaan Wilman kautta. Mikäli etäopetukseen siirrytään, oppilaille järjestetään ateriajakelu.

– Alajärven perusopetuksen yksiköiden henkilökunnalle annetaan suositus käyttää kasvomaskeja.

– Käpälämäen päiväkodin asiakasmaksut hyvitetään, mikäli huoltajat päättävät järjestää lastensa hoidon itse.

– Lehtimäen kansalaisopiston toiminta on tauolla.

– Lehtimäen kirjasto toimii pelkästään omatoimikirjastona.

– Kiertävät terveydenhoitajat, psykologit, toimintaterapeutit, kuraattorit ja opettajat eivät kierrä Alajärven ja Vimpelin alueella.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät