Soinissa verot ennallaan ja Murtokankaan alueelta tontti kymmenellä sentillä

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin kunnanvaltuusto päätti kokouksessaan, että vuoden 2021 tuloveroprosentiksi määrätään 21,75, mikä on sama kuin kuluvana vuonna.

Myös kiinteistöveroprosentit pidettiin ennallaan vuodelle 2021. Yleinen kiinteistöveroprosentti on 1,1, vakituisen asunnon kiinteistövero 0,6 ja muiden asuinrakennusten kiinteistövero 1,35 prosenttia.

MAINOS

Murtokankaan alueen tonttihinnoittelua päätettiin muutta siten, että tonttihinta on kymmenen senttiä per tontti yhden tontin osalta vuoden 2021 ajan. Jos ostaja haluaa useamman tontin, niin muiden tonttien osalta hinta on normaali kaksi euroa per neliö.

Paikkakunnalta pois muuttaneen Marja-Elina Puronhaaran tilalle maakuntavaltuustoon Mikko Källin varajäseneksi valittiin Maija Rannila.

Käräjäoikeuden lautamieheksi valittiin Maija-Liisa Keisala. Kuussoten yhtymähallitukseen varajäseneksi esitetään valittavaksi Saija Källi.

Valtuusto merkitsi talousarvion toteutuman 30.9. tiedokseen. Valtionosuuspäätösten tarkennuksen jälkeen valtionosuuksien kasvu talousarvioon verrattuna on 515000 euroa. Vuoden 2020 talousarvio oli alun perin 439000 euroa alijäämäinen ja 30.9. tulos näyttää nyt ylijäämää. Tosin esim. koronakustannukset soten osalta eivät ole vielä mukana.

Syyskuun toteutuman ja loppuvuoden valtionosuusmaksatusten perusteella lopullinen tulos 2020 näyttäisi olevan ennustettua parempi.

Talousarvioon 2021 päätettiin varata kuntarahaa 46233,75 euroa yleisurheilukentän kunnostukseen. Soinin Sisu ry on hakenut Ely-keskukselta rahoitusta hankkeeseen ja saadun tiedon mukaan hanke on päässyt rahoitettavien hankkeiden joukkoon valintamenettelyssä.


Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliTartuntojen määrä kasvoi seitsemällä
Seuraava artikkeliLehtimäen tautiryppäässä nyt 12 tartuntaa