-8.6 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Tartuntojen määrä kasvoi seitsemällä

Juttu päivitetty kello 11.38.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin tiistaina 17.11. seitsemän uutta koronavirustartuntaa.

MAINOS

Uudet tartunnat liittyvät aiempaan, tunnettuun tartuntaketjuun Järvi-Pohjanmaalla.

Viimeaikaisten koronatartuntojen jäljitystyön yhteydessä on havaittu, että kasvomaskit eivät ole olleet käytössä.

Sairaanhoitopiiri muistuttaa, että koko sairaanhoitopiirin alueella on käytössä laajennettu maskisuositus, jonka mukaan käyttöä suositellaan esim. joukkoliikenteessä, toisen asteen oppilaitoksissa, julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.

Julkisia sisätiloja ovat esim. kaupat, ostoskeskukset, postit, pankit, kirjastot, uimahallit, kylpylät, kirkot, konserttisalit ja muut musiikkisalit, liikuntaan ja urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävät tilat, teatterit, elokuvateatterit, museot, galleriat, huvi- ja teemapuistot, festivaalit, markkinat, kongressi- ja kokouspaikat ja muut tapahtumatilat.

Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi myös koronatestiin mennessä ja testivastausta odottaessa.

Testausmäärät ovat vähentyneet Etelä-Pohjanmaalla viime viikkoina. Sairaanhoitopiiri korostaa, että testiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä lievienkin hengitystieoireiden yhteydessä.

Sairaanhoitopiiri on tänään ottanut käyttöön tekstiviestikäytännön, jossa myös positiivisesta näytevastauksesta lähetetään tekstiviesti. Aikaisemmin tekstiviestivastauksen on saanut jo negatiivisesta testituloksesta. Positiivisesta koronavastauksesta myös soitetaan henkilölle aiempaan tapaan.

Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 206. Sairaalahoidossa on muutamia koronapotilaita. Eilen tehtiin testejä 347 kappaletta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät