-7.9 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS

Lehtimäen tautiryppäässä nyt 25 tartuntaa

Alajärven kaupungin alueella on todettu Lehtimäen tartuntaryppääseen liittyen yhteensä 25 positiivista koronatartuntaa 14.-20.11. välisenä aikana. Luku kasvoi tänään eilisestä kahdella uudella tartunnalla.

Alueena Alajärvi on pandemian kiihtymisvaiheessa.

MAINOS

Tartuntalähteet ovat hyvin tiedossa. Uudet tartunnat liittyvät aiempaan tunnettuun tartuntaketjuun. Tartunnan saaneet on asetettu eristyksiin.

Tällä hetkellä altistuneita on kartoitettu Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella yli 150 ja heidät on asetettu karanteeniin. Altistuneissa on paljon ikäihmisiä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä. Altistuneiden jäljitystyö on edelleen kesken.

Uusien tartuntojen välttämiseksi Alajärven kaupunki/Järvi-Pohjanmaan perusturva on
päättänyt seuraavista rajoituksista ja varotoimenpiteistä, jotka ovat voimassa 4.12.
saakka:

Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakunta päätti kokouksessaan 19.11, että Alajärven kaupungin alueella järjestettävät yli 50 hengen kokoukset ja julkiset tilaisuudet on kielletty tartuntatautilain 58 § mukaisesti 20.11.-4.12. väliseksi ajaksi.

Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on vahva suositus joukkueurheiluun ja joukkueurheilun kilpailutoimintaan toiminnan tauottamisesta.

Lisäksi annetaan vahva suositus, ettei yli 20 hengen kokoontumisia järjestetä sisä- eikä ulkotiloissa. Myös vahva suositus annetaan sille, että yli 15-vuotiaat käyttävät maskia myös harrastustoiminnassa.

Järvi-Pohjanmaan perusturvan toiminta

Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksen sekä Lappajärven, Lehtimäen ja Vimpelin terveysasemien ovet pidetään suljettuna, jolloin asiointi tapahtuu ajanvarauksella.

Lehtimäen ja Vimpelin terveysasemien laboratoriopalvelut suljetaan 20.-29.11. väliseksi ajaksi

Järvi-Pohjanmaan kaikkiin tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen yksiköihin sekä intervalliosastolle annetaan erittäin vahva suositus, että niissä ei vierailla (pl. saattohoidossa olevat asukkaat)

Akuuttiosastolle annetaan erittäin vahva suositus, että niissä ei vierailla (pl. saattohoidossa olevat potilaat). Kaikista vierailuista tulee sopia puhelimitse etukäteen (p. 06 2412 7777 tai 06 2412 7771).

Lehtimäen toimintakeskus suljetaan

Ikäihmisten päivätoiminta suljetaan koko Järvi-Pohjanmaan alueella

Työpaja Kipinä suljetaan

Alajärven kaupungin sivistyslautakunnan alainen toiminta

Alajärven kaupungin varhaiskasvatuksessa hyvitetään asiakasmaksut, mikäli huoltajat päättävät järjestää lastensa hoidon itse

Avoin varhaiskasvatus suljetaan

Taimelan koulu siirretään etäopetukseen

Alajärven lukio siirretään etäopetukseen lukukauden loppuun

Alajärven perusopetuksen yksiköiden henkilökunnalle annetaan suositus käyttää kasvomaskeja

Kiertävät terveydenhoitajat, psykologit, toimintaterapeutit, kuraattorit ja opettajat eivät kierrä Alajärven ja Vimpelin alueella

Kirjastot ja museot suljetaan

Alajärven kaupungin liikuntatilat (monitoimihalli, pallohalli, uimahalli, kuntosalit sekä kaikki muut kaupungin liikuntatilat) suljetaan

Kaikki harrastus-ja vapaa-ajan toiminta kaupungin liikuntatiloissa keskeytetään

Kaupungin vapaa-ajan tilaisuudet perutaan sisä- ja ulkotiloissa

Alajärven kansalaisopiston kurssit Alajärvellä ja Soinissa keskeytetään. Taiteen perusopetus järjestetään mahdollisuuksien mukaan etäopetuksena.

Musiikkiopiston Alajärven ja Soinin opetus keskeytetään. Opetusta järjestetään mahdollisuuksien mukaan etäopetuksena.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät