Kaupunginjohtaja Koivunen: Häiriötilanne vaatii joustavuutta, venymistä ja ohjeiden noudattamista

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen on lähettänyt viestin alueen asukkaille parhaillaan käynnissä olevasta koronavirustilanteesta:

Häiriötilanne vaatii kaikilta joustavuutta, venymistä ja ennen kaikkea ohjeiden noudattamista

MAINOS

Olemme saaneet katsella täällä Alajärvellä pitkään sitä, miten koronavirus on iskenyt naapurikuntiin.

Ihmeen kaupalla vältyimme näinkin pitkään ilman omaa paikallista koronaepidemiaa. Nyt tämä pelätty hetki sitten tavoitti Alajärven ja vieläpä erittäin nopeasti. Tämän johdosta Alajärven kaupunki joutuu rajoittamaan huomattavassa määrin kaupunkilaisten elämää erilaisin kielloin, rajoitussuosituksin ja ohjeistuksineen.

Toivon, että kaikki ottavat nyt asian ymmärtäväisesti ja riittävällä vakavuudella noudattaen annettuja ohjeita. Tietyissä toiminnoissa palveluajat voivat venyä tai jopa olla väliaikaisesti tauolla sen johdosta, että voimia keskitetään nyt sinne missä suurin paine on tällä hetkellä.

Yhdessä toimien me saamme tämän voitettua ja toivon mukaan pääsemme pian takaisin normaaleihin päivärytmeihin. Haluan kiittää jo tässä vaiheessa kaikkia kaupunkilaisia joustavuudesta! Tämä epidemia koskee meitä kaikkia täällä asuvia.

Näkymättömät uurastajat taistelevat meidän puolesta

Suuri yleisö ei näe mitä kaikkea Alajärven kaupungin henkilökunta tällä hetkellä tekee epidemian voittamiseksi. Monien työvuorot ovat venyneet äärimmilleen erilaisissa tehtävissä. Kaikilla on yksi yhteinen tavoite saada koronaviruksen leviäminen estettyä sekä sairastuneet hoidettua.

Voin sanoa tuntevani suurta kunniaa saadessani johtaa näin sitoutunutta työyhteisöä, jonka rivit ovat vain tiivistyneet yhteisen uhkan edessä. Olen saanut nähdä parin viime päivän aikaan monta yksittäistä esimerkkiä tästä sitoutumisesta.

Haluan kiittää kaikkia tästä suuresta sitoutumisesta ja joustavuudesta. Ilman teidän suurta sitoutumista olisimme pulassa!

Meidän ei pidä unohtaa myöskään meidän yhteistyökumppaneita. Olemme saaneet lisää auttavia käsiä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriltä asiantuntija avun lisäksi, meille on luvattu tarvittaessa vuodepaikkoja muun muassa Lapualta ja Kauhavalta ja paljon muuta. Kaikille heille suuret kiitokset!

Halusin tällä lyhyellä kirjoituksella kiittää tässä vaiheessa eri tahoja siitä ripeydestä ja sitoutumisesta koronan nujertamiseksi näin nopealla aikataululla. Lisäksi muistuttaa siitä miten tärkeää kaikkien on noudattaa annettuja ohjeita.

Pidetään toisistamme huoli. Erityisesti heistä joiden tukiverkostot eivät ole niin suuria. Yhdessä tulemme tästä selviämään, kuten olemme jo nähneet, eikä paniikkiin ole aihetta vakavasta tilanteesta huolimatta.

Vesa Koivunen, Alajärven kaupunginjohtaja

MAINOS
Edellinen artikkeliLehtimäen tautiryppäässä nyt 25 tartuntaa
Seuraava artikkeliVaikka joulunavaus peruuntui, tehdään #joulualajärveltä yhdessä!