2.6 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Alajärvellä vain kaksi uutta tartuntaa – koulut etäopetukseen Alajärvellä ja Vimpelissä

Alajärven kaupungin alueella on todettu yhteensä 44 positiivista koronatartuntaa 14.-22.11. välisenä aikana. Luku kasvoi eilisen tiedotteen jälkeen illalla viidellä tartunnalla ja tänään sunnuntaina kahdella tartunnalla.

Alueena Alajärvi on pandemian kiihtymisvaiheessa.

MAINOS

Tartuntalähteet ovat hyvin tiedossa. Uudet tartunnat liittyvät Lehtimäen tartuntaryppääseen ja Kurikassa pelattuun jääkiekkoturnaukseen.

Uusia tartuntoja on todettu Paavolan koulun, Alakylän koulun ja Vimpelin yhteiskoulun oppilailla. Valtaosa uusista tapauksista on todettu jo karanteenissa olevilla. Tartunnan saaneet on asetettu eristyksiin.

Tällä hetkellä karanteeniin asetettuja altistuneita Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on noin 300. Altistuneissa on paljon ikäihmisiä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä. Altistuneiden jäljitystyö on edelleen kesken.

Kultakämmenen asumispalveluyksikössä testattu 40

Kultakämmenen asumispalveluyksikössä on todettu kahdella asukkaalla positiivinen koronavirustartunta.

Kaikki asumispalveluyksikön 40 asukasta on testattu ja testitulosten perusteella muilla asukkailla ei ole todettua koronavirusinfektiota. Kultakämmenen asukkaat ja osa henkilöstöstä on asetettu karanteeniin.

Asumisyksikön toiminta pystytään turvaamaan. Tilanteen johdosta asumisyksikön vierailuun on asetettu rajoituksia.

Järvi-Pohjanmaan pahenevasta koronatilanteesta johtuen on sivistystoimen palveluiden osalta linjattu seuraavaa.

Varhaiskasvatus

Kaikki Alajärven ja Vimpelin varhaiskasvatuksen yksiköt ovat avoinna pl. Koulumäen päiväkoti, joka on suljettu 6.12. asti. Avoimen varhaiskasvatuksen toiminta on keskeytetty toistaiseksi.

Alajärven kaupungin ja Vimpelin kunnan varhaiskasvatuksessa hyvitetään asiakasmaksut, mikäli huoltajat voivat järjestää lastensa hoidon itse.

Esi- ja perusopetus

Kaikki Alajärven ja Vimpelin esi- ja perusopetuksen yksiköt ja oppilaat siirtyvät etäopetukseen 23.11. alkaen 6.12. asti. Lisätietoa koulujen järjestelyistä löytyy Wilmatiedotteista ja koulujen omilta sivuilta.

Lähiopetuksen järjestäminen esioppilaille, 1-3 luokkien oppilaille ja erityisen tuen päätöksellä oleville oppilaille aloitetaan yksiköittäin heti kun se on mahdollista ja oppilaiden turvallisuus
lähiopetuksessa voidaan taata. Asiasta tiedotetaan myöhemmin.

Etäopetuksen ruuan jakelua aloitetaan tiistaina 24.11.

Lukio-opetus

Alajärven ja Vimpelin lukio-opetus toteutetaan etäopiskeluna lukukauden loppuun. Syksyn ylioppilasjuhlat järjestetään kevään 2021 juhlien yhteydessä. Opiskelijoiden ruuan jakelu aloitetaan tiistaina 24.11.

Taiteen perusopetus

Alajärven musiikkiopisto ja kuvataidekoulu Eero jatkavat etäopetuksessa lukukauden loppuun.

Kansalaisopisto

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kaikki lähiopetus on keskeytetty 6.12.2020 asti.

Kirjastot

Kirjastot aloittavat uloslainauksen omatoimikirjastoissa mahdollisimman pian. Tarkemmasta
ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin. Kirjastojen muut tilat avataan ja kirjastoauto aloittaa
toimintansa 7.12.2020 alkaen.

Vapaa-aikatoimi

Ulkoliikuntatilat ovat avoinna.

Kaikki harrastus- ja vapaa-ajan toiminta Alajärven kaupungin ja Vimpelin kunnan sivistystoimen käytössä olevissa tiloissa keskeytetään 6.12. asti.

Museo

Nelimarkkamuseo on suljettuna 6.12.2020 asti.

On ensiarvoisen tärkeää, että kuntalaiset huolehtivat kaikissa tilanteissa hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, turvaväleistä sekä muistavat käyttää kasvomaskeja.

Lisäksi on tärkeä huomioida muut aiemmin annetut alueelliset suositukset ja rajoitukset. Muistutamme myös Koronavilkun käytöstä.
Järvi-Pohjanmaan pand

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät