-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Tuhannet alajärveläiset salibandymailat päätyvät hyväntekeväisyyden kautta käyttäjilleen

Alajärvellä on valmistettu salibandymailoja sekä palloja vuodesta 1996 lähtien Realstick -tuotemerkillä, kohderyhmänä harraste- ja aktiivipelaajat.

Jakelu toimii Suomessa lähinnä perhemarkettien ja ulkomailla maahantuojien kautta. Yrittäjänä on toiminut alusta lähtien Jukka Pekka Finnilä.

MAINOS

Yrityksen toiminta sai alkunsa sattumalta, mutta silti yrittäjä on tehnyt pian neljännesvuosisadan töitä lajin parissa. – Tässä näkee nuorten liikunnan ilon, jota on mukava seurata, Finnilä sanoo.

Sonkajärveläinen hyväntekeväisyystempauksia järjestävä Mika Hujanen aloitti yhteistyön Realstickin kanssa kuusi vuotta sitten. Hujanen on toimittanut tänä aikana lukuisten avunantajien tuella tuhansia salibandytuotteita vähävaraisille perheille, joukkueille, kerhoille sekä kouluille ympäri Suomen.

Mika Hujanen uusimman varustelähetyksen kanssa. Varusteet on hankittu Hujasen 32-vuotis synttäritempauksella.

Tuotteita on toimitettu noin 30000 euron arvosta. Lahjoituksista ovat saaneet osansa jopa 3000 kerho- sekä juniori- ja alakouluikäistä nuorta.

– Haluamme olla tukemassa koulukiusaamisen vastaista toimintaa yhdistämällä nuoria urheilun pariin. Haluamme myös estää lasten ja nuorten syrjäytymistä.

Hujanen on toiminut monessa muussakin. – Oikea ”Sukevan Sulttaani”, kuten miehestä tavataan sanoa. Hujasen hyväntekeväisyystoiminta ulottuu myös salibandyn ulkopuolelle ja tempauksia löytyy joka lähtöön.

Salibandyvarusteiden keräystempaukset saivat alkunsa, kun Hujanen oli pelaamassa Kohonen cupissa Seinäjoella vuonna 2014 ja tapasi siellä Mikko Kohosen. Hän antoi Hujaselle Realstickin yhteystiedot ja siitä homma lähti käyntiin.

– En olisi uskonut, että yhdellä pelireissulla tulee olemaan näin iso merkitys. Finnilän mukaanlähtö toimintaan on erittäin merkittävää.
Realstickin varusteet ovat antaneet monelle lapselle ja nuorelle liikunnan kipinää, Hujanen toteaa.

– Finnilä on tuonut Alajärveä ja Realstickia tunnetuksi Savon alueella ja varustetoimitusten myötä myös muualla Suomessa. Realstickin tuotteita ovat saaneet Hujasen kautta myös ysäritähti Pandoran, Irinan sekä Mira Luodin lapset.

Toimintaa myös Järviseudulle

Hujaselle tuli Tasavallan Presidentiltä kutsu Linnan juhliin vuonna 2016. – Otin kutsun kunnianosoituksena vastaan. Se oli ikimuistoinen tapahtuma, ei monesti elämän aikana tule vastaan, tuumailee Hujanen.

Vuonna 2017 Hujanen valittiin Nuorkauppakamareiden äänestyksessä Pohjois-Suomen vuoden nuoreksi menestyjäksi, mikä on jäänyt myös mukavalla tavalla mieleen.

– Olemme päättäneet laajentaa aluetta Pohjanmaalle ja Järviseudulle. Mika tulee käymään kiertueella kohteissa, joissa on avuntarvetta salibandytuotteille ja etsimme myös lahjoittajia. Kaikki lahjoittajat saavat nimensä lahjoittajalistaan, jonka esittelemme tapahtumissa ja Facebookissa.
Jokaisesta lahjoituksesta teemme erillisen Facebook -päivityksen.

Systeemi toimii niin, että lahjoittajat ottavat osaa tempauksiin. Mika Hujanen ilmoittelee tulevasta tempauksesta Facebook-sivuillaan ja kun lahjoittaja ilmoittautuu, Realstick laskuttaa summan ja tulot menevät normaaliin tapaan kirjanpidossa myyntiin.

Tuotteet Realstick luovuttaa Mikalle, joka jakaa ne tarvitseville. Jakelua on ympäri Suomen.

– Olen valmistanut spesiaalierän jokaiseen tempaukseen niin, että saadaan mahdollisimman iso määrä tuotteita jakoon. Laskutetun summan arvosta tuotteita saa ns. omakustannehinnalla. Tuotteiden valmistuksen teen itse ja näin kyseisiin tuote-eriin ei tule palkkakuluja, Finnilä lupaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät