Timjamin Keidas hehkuu nyt joulun tunnelmaa!

Mainos[adrotate banner="3"]

Jami Kurejoen puutarhamyymälä Timjamin yhteydessä sijaitseva Keidas on jälleen puettu aivan uudenlaiseen ilmeeseen.

Tämä ihana paikka, jossa kuka tahansa voi viivähtää hetken omassa rauhassaan aina puutarhamyymälän ollessa avoinna joka päivä kello 7-22, kutsuu nyt jouluisiin ja nostalgisiin tunnelmiin. Upea somistus antaa täydellisen taustan vaikkapa joulukorttivalokuvien ottamiseen!

MAINOS
Keitaalla on nyt monta ihanaa nurkkausta, jossa voi käydä vaikkapa ottamassa perheen omia joulukorttikuvia!

Tänä vuonna Keitaalla ei, koronatilanteesta johtuen, ole glögiä tarjolla kuten aikaisemmin joulun alla, mutta mikään ei estä ottamasta sinne mukaan omia kahveja termarissa! Keitaalle voi poiketa vaikka iltalenkin lomassa ja nauttia hetken tunnelmasta.

Keitaan ilmeestä saadaan kiittää tänä vuonna monimuotokoulutuksena puutarhuriksi opiskelevaa Evelyn Aasmäeä, jonka tavoitteena on valmistua aikanaan myös floristiksi. Evelyn hakeutui opiskelemaan oltuaan sitä ennen työharjoitteluissa alalla.

Evelynin opintoihin kuului näyttötyön tekeminen somistuksesta, tekstauksesta ja piirtämisestä. Näyttötyötä suunnitellessaan Evelyn sai idean keitaan somistamisesta ja ryhtyi työhön innolla. Hän ei ole koskaan ennen tehty mitään vastaavaa ja suunnitelma toteutuksesta eli nytkin sen mukaan, mitä materiaaleja hän sai hankittua.

Materiaaleista syntyi ihana nostalginen tila valaistuksineen. Sen osia ovat yhtä lailla heinäpaalit kuin vanha rukki, sukset ja puuahkio. On vanhat lastenvaunut, kehto ja jopa toimiva putkiradio ja maitotonkka. Tunnelmaa tuovat myös kauniisti kukkivat joulutähdet.

Koululta, omista varastoista ja ystäviltä on löytynyt toinen toistaan kauniimpaa, tyyliin sopivaa somistetta.

Joulukukkien kanssa omaa näyttöään Jamilla tekevä puutarhuriopiskelija Johanna Holmström on Evelynin tavoin alanvaihtaja, mutta hän opiskelee tutkintoaan päiväopiskelijana ja kiinnostuksen aiheena on tuotantopuoli.

Hän on ennen opintojaan ollut harjoittelussa mm. Ahosen Taimistolla ja aivan kuten Evelyn, myös Johanna kokee nyt löytäneensä sen oman alansa.

Johannan näyttötyö joulukukista liittyy kasvinhoitotoimenpiteisiin ja ajankohtaisiin työtehtäviin. Oma toiminta myös pitää osata näytössä perustella.

Johanna kertoo, että Jamilla on tänä vuonna myynnissä niin joulutähdet, hyasintit, tulilatvat kuin amarylliksetkin. Hän muistuttaa, että joulukukat pitää aina pakata huolellisesti, sillä ne eivät kestä kylmää yhtään, eivät edes lyhyttä hetkeä.

Kovilla pakkasilla kukkapaketin tulee antaa olla huoneenlämmössä pari tuntia ennen sen aukaisemista.
Joulukukkaa, kuten vaikkapa joulutähteä, ei sijoiteta patterin lähelle. Se viihtyy parhaiten lämpimässä, vedottomassa paikassa. Ihanteellinen lämpötila on 18-20 astetta. Kastelua vain silloin, kun multa on kuivaa. Joulutähti ei pidä seisovasta vedestä.

Jos joulutähti on rondellassa, siihen on ehdottomasti muistettava kotona tehdä reikä. Joulutähden osalta Johanna huomauttaa, että moni kaihtaa sitä turhaan peläten sen myrkyllisyyttä.

– Joulutähden valkoinen maitiaisneste voi aiheuttaa ihoärsytystä, mutta vaikka kissa söisi sitä ja jopa oksentaisi, niin hengenvaarasta ei ole kyse.

Tuula Jokiaho

 

 

MAINOS
Edellinen artikkeliHyvä aika -keräys tulee taas Alajärvellä!
Seuraava artikkeliEiliseltä 15 uutta tartuntaa