Lappajärven joulunavaus ja Itsenäisyysjuhla perutaan

Mainos[adrotate banner="3"]

Nykyisessä koronavirustilanteessa Lappajärven kunta muistuttaa kaikkia erityisestä tarkkaavaisuudesta suojellaksemme toisiamme ja läheisiämme.

Lappajärven kunnan johtoryhmä reagoi tilanteeseen perumalla kaikki yleisötilaisuudet 6.12. asti.

MAINOS

Tämä tarkoittaa, että Lappajärven kunnassa ei järjestetä Lappajärven Yrittäjien perinteisiä joulunavajaisia 4.12. eikä perinteisiä itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia 6.12. Suosittelemme kaikille maskin käyttöä julkisissa tiloissa sekä tilaisuuksissa.

Kunnanvirasto pidetään suljettuna toistaiseksi; yhteydenotot puhelimitse tai sähköpostitse.

Varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen sekä lukio-opetuksen toiminta ja sisäinen toiminta ei ole yleisötilaisuus tai tapahtuma eli toiminta niissä tapahtuu erillisen ohjeistuksen mukaan.

Julkisen sektorin työnantajat voivat halutessaan asettaa ne julkisen sektorin työntekijät etätyöhön, joiden työtehtävät sen mahdollistavat.

Kunnan johtoryhmä vastaa varautumiskäsittelyn Lappajärven kunnan osalta poikkeustilan aikana. Johtoryhmä toimii tiiviissä yhteistoiminnassa Järvi-Pohjanmaan alueen pandemiatyöryhmän kanssa, tämä mahdollistaa varautumista ja ennakoitavuutta mahdollisesti muuttuviin tilanteisiin.

Sivistyspalvelut

Varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa sekä lukio-opetuksessa toimitaan normaalisti – hyvä käsihygienia ja muut suositukset ovat edelleen kaiken A ja O. Kansalaisopisto ja musiikkiopisto toimivat koulujen tiloissa; suosituksen mukaan.

Kirjasto

Kirjaston asiakkaita muistutetaan maskisuosituksesta; kirjaston henkilökunta käyttää maskeja. Henkilökunta palvelee vain tiskillä pleksin takana; henkilökunta ei tule hyllyjen väliin asiakaspalvelutehtäviin.

Vapaa-aikapalvelut, Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuripalvelut

Nuorisopalvelut: Nuorisotilojen Meidän tila -ohjauspalvelu toimii seuraavalla rajoitetulla aikataululla 6.12. asti. Poikkeustilan aikataulut järjestetään seuraavasti:

perjantai 27.11. 6 lk – 7 lk klo 17.00 – 19.30 / 8 lk ja vanhemmat 19.30 – 22.00

keskiviikko 2.12. 6 lk – 7 lk klo 17.00 – 19.00 / 8 lk ja vanhemmat 19.00 – 21.00

perjantai 4.12. 6 lk – 7 lk klo 17.00 – 19.30 / 8 lk ja vanhemmat 19.30 – 22.00

Lauantai 5.12. 6 lk – 7 lk klo 17.00 – 20.00 / 8 lk ja vanhemmat 20.00 – 23.00

Poikkeusaikataulut tehdään koronatilanteen vuoksi, jotta kykenemme varmistamaan 20 henkilön kokoontumisrajoituksen ohjauspalvelujen toiminnassa.

Etsivä nuorisotyö palvelee asiakkaittaan normaalisti. Lasten ja nuorten toimintaviikot toteutetaan pienimuotoisena koronarajoituksien sallimissa puitteissa.

Toimintaviikkojen osalta perutaan kaikki 4.12. sekä 5.12. järjestettävät tapahtumat. Muutokset päivitetään tapahtumakalenteri-eventtiin.

Liikuntapalvelut

Yli 63-vuotiaille suunnattu Yhdessä hyvinvointia keskiviikko -toiminta asetetaan tauolle toistaiseksi 25.11. lähtien. Jarvi-Pohjanmaan koronavirusketjun kehittymistä seurataan.

Kunnan kuntosali on käytettävissä normaalisti, muistaen sosiaalisen etäisyyden sekä hyvän käsihygienian. Kuntosalille on järjestetty käsidesejä sekä laitteille desinfiointiainetta sekä pyyhintäliinoja.

Koronatilanne ei vaikuta Jami:n liikuntasalin käyttövuorojen toimintaan; vuorot toimivat normaalisti. Aquariuksen sauna ja talviuinti toimii normaalisti. Toiminnan järjestämisessä huomioidaan valtakunnalliset sekä alueelliset suositukset.

Perinteistä Kunnonjuhlaa ei järjestetä vuonna 2020. Muistamme ansioituneita kuntoilijoita muulla tavoin – vapaa-aikapalvelut tiedottavat tästä marraskuun loppuun mennessä.

Yhdistykset ja muut toiminnanjärjestäjät vastaavat itse omien ryhmien tiedottamisesta ja toiminnasta poikkeusajan aikana tässä vaiheessa.

Kulttuuripalvelut

Yleisötilaisuuksia ei järjestetä kunnan toimesta tämän vuoden 2020 puolella. Perinteiset Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet perutaan Lappajärven kunnan puolesta kokonaan.

MAINOS
Edellinen artikkeliKorona rantautunut myös Kyyjärvelle
Seuraava artikkeliJärvi-Pohjanmaan tartuntaluku on nyt 63 (eilisestä +4)