-6.7 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Etelä-Pohjanmaa on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen – kuusi uutta tartuntaa eiliseltä

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin torstaina 26.11. kuusi uutta koronavirustartuntaa.

Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 292. Valtaosa sairastuneista on ollut jo karanteenissa.

MAINOS

Keskussairaalassa on hoidettavana kuusi koronapotilasta ja alueen terveyskeskusten vuodeosastoilla neljä.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 47790. Eilen tutkittiin 481 näytettä.

Viimeisen kahden viikon aikana on Etelä-Pohjanmaalla todettu sata koronavirustapausta (ilmaantuvuus 52,8/100000 asukasta). Viimeisen viikon aikaan todettuja tapauksia on 68 (ilmaantuvuus 35,2/100000 asukasta).

Etelä-Pohjanmaa siirtynyt uudelleen kiihtymisvaiheeseen

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki totesi Etelä-Pohjanmaan siirtyneen epidemian perustasolta uudelleen kiihtymisvaiheeseen.

Edellisen kerran kiihtymisvaiheessa oltiin lokakuussa (5.-28.10.). Nyrkin tuolloin antamien määräaikaisten suositusten myötä tartuntatilanne alkoi rauhoittua, mutta paheni uudelleen 11.11., jolloin virus levisi Järvi-Pohjanmaan alueella ja aiheutti runsaasti myös joukkoaltistumisia.

Tartuntojen määrät ovat jälleen reilussa nousussa. Lokakuussa todettiin yhteensä 85 tartuntaa ja nyt marraskuun tähänastinen lukema on jo 121.

Kiihtymisvaiheen yhtenä kriteerinä pidetään myös positiivisten näytteiden osuuden kasvua. Viimeisen viikon ajalta positiivisten näytteiden osuus on 2,2 prosenttia.

Nyrkin antamat kiihtymisvaiheen suositukset kerrotaan tänään kello 14.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät