Järvi-Pohjanmaalla ei uusia tartuntoja maanantain jälkeen

Mainos[adrotate banner="3"]

Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on todettu yhteensä 78 positiivista koronatartuntaa 14.-3.12. välisenä aikana.

Uusia tartuntoja ei ole tullut maanantain jälkeen, joten luku on pysynyt samana viimeiset kaksi päivää.

MAINOS

Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella karanteeniin asetettujen altistuneiden määrä on laskenut alle sadan henkilöön, koska useiden henkilöiden karanteeni on jo päättynyt.

Vaikka tilanne näyttää hieman rauhoittuneen, tilanne on edelleen vakava ja kaikkien on syytä noudattaa äärimmäistä varovaisuutta sekä noudattaa annettuja rajoituksia, suosituksia ja ohjeita.

On ensiarvoisen tärkeää, että kuntalaiset huolehtivat kaikissa tilanteissa hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, turvaväleistä sekä muistavat käyttää kasvomaskeja. Muistutamme myös Koronavilkun käytöstä.

Uusien tartuntojen välttämiseksi Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä on päättänyt seuraavista rajoituksista ja varotoimenpiteistä, jotka ovat voimassa Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella (Alajärvellä, Lappajärvellä ja Vimpelissä):

Perusturvan palvelut 31.12.2020 saakka:

– Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksen sekä Lehtimäen, Lappajärven ja Vimpelin terveysasemien ovet ovat suljettuina, jolloin asiointi tapahtuu ajanvarauksella.

– Järvi–Pohjanmaan kaikkiin tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen yksiköihin sekä intervalliosastolle annetaan erittäin vahva suositus, että niissä ei vierailla (pl. saattohoidossa olevat asukkaat).

– Akuuttiosastolle annetaan vahva suositus, että siellä ei vierailla (pl. saattohoidossa olevat potilaat). Kaikista vierailusta sovitaan puhelimitse etukäteen (06–2412 7777 tai 06–2412 7771).

– Ikäihmisten päivätoiminta on tauolla koko Järvi-Pohjanmaan alueella.

– Lappajärven ja Lehtimäen toimintakeskukset ovat suljettuja.

– Työpaja Apaja ja Kipinä ovat suljettuja.

Sivistystoimen palvelut:

Varhaiskasvatus

Kaikki Alajärven ja Vimpelin varhaiskasvatuksen yksiköt ovat avoinna 7.12. alkaen.

Avoimen varhaiskasvatuksen toiminta on keskeytetty toistaiseksi. Alajärven kaupungin ja Vimpelin kunnan varhaiskasvatuksessa hyvitetään asiakasmaksut 31.12. saakka, mikäli huoltajat voivat järjestää lastensa hoidon itse.

Esi- ja perusopetus

Kaikki Alajärven ja Vimpelin esi- ja perusopetuksen 4.-9. vuosiluokkien oppilaat palaavat lähiopetukseen 7.12. alkaen. Lisätietoa koulujen järjestelyistä löytyy Wilma-tiedotteista ja koulujen omilta sivuilta.

Lukio-opetus

Alajärven ja Vimpelin lukio-opetus toteutetaan etäopiskeluna lukukauden loppuun. Syksyn ylioppilasjuhlat järjestetään kevään 2021 juhlien yhteydessä. Opiskelijoiden ruuan jakelu jatkuu lukukauden loppuun saakka.

Kirjastot

Kirjastojen uloslainaus jatkuu. Tarkemmat ohjeet löytyvät kaupungin ja kirjaston sivuilta. Kirjastojen muut tilat ovat suljettuja ja kirjastoauton toiminta keskeytetty 20.12. saakka.

Kasvomaskien jako kirjastoissa vähävaraisille henkilöille jatkuu edelleen. Ohjeet maskien jaosta löytyvät kaupungin, kuntien ja kirjaston sivuilta.

Taiteen perusopetus

Alajärven musiikkiopisto ja kansalaisopiston kuvataidekoulu Eero jatkavat etäopetuksessa lukukauden loppuun. Vimpelissä Etelä-Pohjanmaan musiikkiopisto antaa etäopetusta.

Kansalaisopisto

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kaikki lähiopetus on keskeytetty 31.12.2020 asti.

Vapaa-aikatoimi

Ulkoliikuntatilat ovat avoinna.

Kaikki harrastus- ja vapaa-ajan toiminta Alajärven kaupungin ja Lappajärven sekä Vimpelin kunnan sivistystoimen käytössä olevissa tiloissa keskeytetään 21.12. asti.

Museo

Nelimarkkamuseo on suljettuna 31.12.2020 asti.

attaa (esim. kahvi- ja ruokatauot ym.)

MAINOS
Edellinen artikkeliSoini panostaa ensi vuoden budjetillaan lapsiperheisiin
Seuraava artikkeliVilla Väinölä valaistaan jälleen Itsenäisyyspäivänä!