Veto-hankkeella vaikuttavaa elintapaohjausta Järviseudulle

Elintapaohjauksessa huomio kohdistetaan uneen, ravitsemukseen ja liikuntaan.
Mainos[adrotate banner="3"]

Järviseudulla, Kuusiokunnissa, Seinäjoella ja Ilmajoella on käynnistynyt Veto-hanke, jonka tavoitteena on antaa vaikuttavaa elintapaohjausta ja työvalmennusta muun muassa pitkäaikaistyöttömille.

Kohderyhmää ovat myös osatyökykyiset, vaikeasti työllistyvät, ikääntyneet, nuoret, maahanmuuttajat ja erityistä tukea tarvitsevat koko hankealueella.

MAINOS

Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR) sekä hankealueen kunnat Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Ilmajoki, Kuortane, Lappajärvi, Seinäjoki, Soini, Vimpeli ja Ähtäri sekä Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry.

Hankkeen Teamsilla toteutetussa avausseminaarissa torstaina projektipäällikkö Timo Hämäläinen valotti, että hankkeen tavoitteena on parantaa työttömien ja työttömyysuhan alaisena olevien työkuntoisuutta moniammatillisen verkoston avulla.

Lähtökohtana ovat henkilön yksilölliset tarpeet. – Huomioimme asiakkaan tilanteen kokonaisvaltaisesti fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen tuen tarpeiden osalta. Yhteistyön tavoitteena on, että yksilöllä on entistä paremmat mahdollisuudet sijoittua työkykyisenä työelämään.

Hankkeen tavoitteena on myös edistää hyvinvointia, yhteiskunnallista ja kulttuurista yhdenvertaisuutta sekä tasa-arvoa huomioiden sukupuolinäkökulma hankkeen toiminnassa.

Avajaisseminaarissa kuultiin asiantuntijoina muun muassa UKK-instituutin johtajaa Tommi Vasankaria, joka kiitti hanketta oikeaan kohderyhmään paneutumisesta. Kolme elintavallista tekijää ovat liikunta, uni ja ravitsemus.

– Jos nämä asiat eivät ole kunnossa, siitä tulee valtavat kustannukset, Vasankari painotti ja kertoi, että liian vähäisen liikkumisen kustannukset yhteiskunnalle ovat peräti 3200-7500 miljoonaa euroa.

Osallistava toimintamalli

Veto-hankkeessa Kehitetään Etelä-Pohjanmaalle heikossa työmarkkina-asemassa olevien työttömien elintapaohjauksen ja työvalmennuksen osallistava toimintamalli, jonka muodostavat kaksi osiota.

Niistä ensimmäinen on toimivan verkoston ja palveluketjun kehittäminen elintapaohjaukseen ja työvalmennukseen työttömille ja työttömyysuhan alaisena oleville erityispainotuksena yritysten rekrytointitarpeiden osuvuuden parantaminen.

Toisena on työttömien työkuntotodistuksen kehittäminen, jota asiakas voi hyödyntää muun muassa CV:nsä lisänä.

Hankkeen toiminta-aika on 1.8.2020 – 31.7.2023.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliUusia koronatartuntoja Kyyjärvellä
Seuraava artikkeliEtelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä viisi uutta tartuntaa