14.2 C
Alajärvi
sunnuntai 24.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Paavo Lepistön skeittilaudat taittuvat nyt uniikeiksi sormuksiksi

Uniikit sormukset on pakattu kauniisiin laatikoihin ja niiden sisärengas on terästä.

Alajärveläinen Paavo Lepistö on skeittaaja, jolle laji on elämäntapa ja intohimo. Tämä 22 -vuotias nuori mies kertoo skeitanneensa 16 vuotta, siis ihan pikkupojasta lähtien, eikä harrastukselle ole loppua näkyvissä.

Kesäkaudella Paavo skeittaa Alajärvellä päivittäin pari, kolme tuntia ja talvikaudella lajia käydään harrastamassa hallissa Seinäjoella.

Lajin harrastajia Alajärvellä on parikymmentä, mutta kaikki eivät enää asu paikkakunnalla vakituisesti. Nuoremmat junnut taas harrastavat yleensä temppuilua skeittilaudan sijasta potkulaudoilla.

MAINOS

Lajina skeittaaminen jaksaa kiehtoa edelleen, koska oppiminen siinä ei lopu koskaan. – Skeittaaminen on tosi vaikea laji. Siitä tulee ihan omanlaisensa fiilis kun menee skeittilaudalla, kaikki stressi jää taakse, Paavo kuvailee.

Aktiivisella skeittaajalla käytössä kuluu paljon lautoja. Paavo arvelee, että hänellä katkeaa kesässä 4-5 lautaa. Katkenneita lautoja on kertynyt varastoon, kun ei niitä ole viitsinyt roskiinkaan heittää, onhan ne tehty seitsemänkerroksisesta Kanadan vaahterasta.

Vuosien varrella jatkokäyttöä materiaalille on mietitty monesti ja kerran Paavo oli jo tehnyt niistä taulua, joka ei koskaan tullut valmiiksi. Sitten Youtubessa silmiin osui video, jossa oli skeittilaudoista valmistettuja sormuksia.

Ideaa kyspyteltyään Paavo alkoi syksyllä testailla miten sormusten teko onnistuisi. Aluksi käytössä oli vain porakone, nyt sormuksia tehdään jo pienen sorvin avulla.

Paavo Lepistö on ammatiltaan talonrakentaja ja työskentelee Hoisko CLT:llä. Kädentaitoja siis on ihan ammatinkin kautta, joten ei ihme, että nopeasti skeittilaudoista alkoi valmistua toinen toistaan upeampia, uniikkeja sormuksia.

Jokaisesta laudasta tulee erilaisia sormuksia, sillä niiden värit vaihtelevat paljon. Paavo laittaa sormukseen sisäkehikon teräsrenkaasta ja kokoja löytyy niin naisille kuin isollekin miehelle.

Alkuvaiheessa sormukset on markkinoitu kavereille ja perheen kautta, mutta nyt niitä voi tilata myös Facebookin ja Instagramin kautta Reused Stripes -sivustolta.

Sormusten lisäksi Paavo tekee vanhoista skeittilaudoista myös korvakoruja ja suunnitelmissa on tehdä myös leikkuulautoja ja jos levyjä liimaa yhteen, mahdollisesti myös pieniä kulhoja.

Sormuksia ja korviksia Paavolta ehtii tilata vielä vaikka pukinpussiin, sillä tuotteet valmistetaan tilauksesta pääsääntöisesti jo seuraavaksi päiväksi.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät