-7.9 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Veto yllätti Hongan Suomen Cupissa

Seurahistorian ensimmäistä kertaa koripallon naisten Suomen Cupin puolivälierissä pelannut Veto oli ennakkoluuloton Espoossa ja voitti kotijoukkue Tapiolan Hongan koriluvuin 80–84 (21–22, 17–18, 18–19, 22–20).

Vedon historiallista voittoa pohjusti 31 pistettä heittänyt ja täydet peliminuutit urakoinut Doniyah Cliney, joka myös palkittiin voittajajoukkueen parhaana pelaajana. Voitto tietää sitä, että Vedolla on Suomen Cupin välierissä kotietu. Vastaan saadaan cupin voittoa puolustava Peli-Karhut Kotkasta.

MAINOS

Veto sai Tapiolan liikuntahallissa ilman yleisöä pelattuun otteluun hyvän alun, jonka turvin päästiin hyvin peliin kiinni ja joka kantoi joukkuetta voittoon saakka. Veto meni ensimmäisen kerran johtoon, kun ottelua oli pelattu kolmisen minuuttia.

Vedon rullaama 14 pisteen johto hupeni huolestuttavasti kotijoukkueen Taru Tuukkasen hyvien yksilösuoritusten jälkeen toisen erän loppupuolella. Erätauko koitti Vedon johtaessa lukemin 40–45.

Toisella jaksolla Vedon taistelu jatkui. Doniyah Cliney ilahdutti onnistuneella kaukoheitollaan kolmannen erän aluksi. Mariah Miller venytti Vedon johtoa jälleen kymmeneen pisteeseen, mutta Honka hiipi erän edetessä lähietäisyydelle ja viiden pisteen päähän.

Veto sai kuitenkin hyökkäyskuvionsa toimimaan ja venytettyä eroa 11 pisteeseen. Kayla Gordon oli vahva läpi ottelun napaten 18 levypalloa.Kolmas erä päättyi lukemiin 58–64.

Päätösneljänneksellä Honka leimahti tuimaan taistoon ja koputteli Vedon kantapäitä Alexandra Ailuksen onnistuneella kaukoheitolla, kun ottelua oli jäljellä reilut kuusi minuuttia: 69–71.
Reilut kaksi minuuttia myöhemmin Ailuksen vapaaheitot toivat kotijoukkueen tasoihin 73–73.

Mariah Miller vei Vedon jälleen johtoon.Anni Kujalan tärkeä kolmonen ja Clineyn 2 pisteen viimeistelyt siivittivät Vedon hienoon voittoon. Veto vei ottelun levypallot nimiinsä 35–45.

Erinomaisesti taistelleen ja 36 minuuttia ottelua johtaneen Vedon aseisiin kuului tasapainoinen pelaaminen läpi ottelun.

– Hyökkäyspään pelimme oli monipuolista ja vapaampaa. Palloscreenihyökkäykset onnistuivat. Asennoiduimme otteluun, että meillä on vain voitettavaa. Olemme tyytyväisiä tulokseen, että Honka voitettiin sen kotikentällä, summasi Jukka-Pekka Kujala ottelun jälkeen.

Veto lauantaina: Riikka Kujala 8/3, Anni Kujala 8/3, Doniyah Cliney 31/10/8 syöttöä, Kayla Gordon 22/18, Mariah Miller 15/8.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät